Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

49 kiloluk karpuz

28 Eylül 2012 Cuma günü yayınlandı Ankara’da medeniyetler şehri Diyarbakır’ın tanıtımı amacıyla 'Diyarbakır Günleri' düzenleniyor.

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) açılışı yapılan 'Diyarbakır Günleri', 30 Eylül’e kadar devam edecek. Etkinlik kapsamında Kaynak Kültür Yayınları da Türkçe ve Kürtçe kitapların bulunduğu bir stant açtı. 14 yayınevi altında her yaşa hitap eden bin 700'e yakın eserin Kaynak Kültür Yayın'da bulunduğu bilgisini veren Kaynak Kültür yayınları Kurumsal İlişkiler Yöneticisi Ragop Coşkun, “Kaynak Yayın, 16’sı Türkçe, 1’i Kürtçe ve 6 yabancı dilde yayın yapan 23 yayınevini bünyesinde bulunduruyor. Bugüne kadar 20 Kürtçe kitap çıkardık. Peygamberimizin Hayatı, 4 halife ile Türk ve dünya edebiyatından seçme kitaplar bulunuyor. Kitaplarımıza vatandaşlar yoğun ilgisi gösteriyor.” diye konuştu.

Coşkun yayınladıkları Kürtçe kitaplar arasında Bostan ve Gülistan, Kelile ve Dimne, Mesnevi’den Hikayeler, Gül Devri Serisi, Bediüzzaman, Gül Kokulu Hikayeler ve Fethullah Gülen’in 5 kitabının bulunduğunu söyledi.

'Diyarbakır Günleri' etkinlikleri kapsamında Diyarbakır Valiliği ve kaymakamlıkla ile Diyarbakır ilindeki kütüphanelerin zenginleştirilmesi için projeler geliştirdiklerini anlatan Coşkun, “Bu projelerimizi tanıtmak ayrıca Diyarbakır’daki okullarda da bu projelerimizi yapabilmek amacıyla bu etkinliğe katıldık.” dedi.

33 medeniyete beşiklik eden ve yüzlerce yıllık tarihi geçmişe sahip olan Diyarbakır, tanıtım için Başkent’e taşındı. “Diyarbakır Tanıtım Günleri” programıyla Diyarbakır 27-30 Eylül tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde misafir ağırlayacak. Etkinliğin açılışına Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Gürsel Tekin, Diyarbakır milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Diyarbakır Tanıtım Günleri Komitesi Başkanı Yelda Yakut, 33 medeniyete yüzyıllarca ev sahipliği yapmış olan Diyarbakır'ın tarih boyunca kültür ve sanatın en önemli merkezlerinden birisi olduğunu söyledi.

Diyarbakır'ın son 30 yılda bölgede yaşanan şiddet olayları nedeniyle haketmediği bir imaj edindiğini bildiren Yakut, bu imajın düzeltilmesi için Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Dicle Üniversitesi ve Karacadağ Kalkınma Ajansı ile Ankara'da "Diyarbakır Günleri" organize etmeye karar verdiklerini söyledi.

"MAHALLİ İDARELERİMİZ ETKİNLİĞE KATILMADI"
Diyarbakır’da bulunan tüm mahalli idareler, kaymakamlıklar, sivil toplum kuruluşları ve dernekleri tanıtım günlerine davet ettiklerini belirten Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, mahalli idarecilerin etkinliğe katılmak istemediğini söyledi.

Diyarbakır’ın tarih, kültür, medeniyet ve sevginin yoğrulduğu bir kent olduğunu belirten Toprak, “33 medeniyet gelmiş ve medeniyeti adına bu kente bir iz bırakmıştır. Diyarbakır, inanç ve medeniyet merkezi bir şehirdir. Sevgi, gönül ve gül şehri bu şehre hizmet etmek onur kaynağıdır.” dedi.

Etkinliğin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Toprak, Hikmet Çetin ve Kutbettin Arzu ile birlikte halk oyunu ekibiyle halay çekti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı