Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sahte polislere baskın anı!

16 Ağustos 2012 Perşembe günü yayınlandı İstanbul’da vatandaşları telefonla arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp dolandıran 4 kişi yakalandı.

Dolandırılan bir şahsın gerçek polislere inanmayarak hakaret ettiği ve dolandırıcıların tuzağına düşmekten Son anda kurtarıldığı öğrenilirken, zanlılar ve polis arasındaki kovalamaca kameraya yansıdı.

Alınan bilgiye göre, Şanlıurfa’nın bir ilçesinde faaliyet yürüten bir çeteye mensup 4 kişilik dolandırıcı şebekesi, Gölcük’te oturan M.K. isimli iş adamını kendilerini polis olarak tanıttıktan Sonra arayarak Son günlerde kimlik kaybedip etmediğini sordu. M.K. ise kaybetmediğini belirtince, sahte polisler kimlik bilgileri ile bankadaki hesabında bir dolandırıcılık işleminin yapıldığını, hesabının kullanıldığını şahısların yakalanması için operasyon yapıldığını ve hemen verecekleri isim ve hesaba acilen 10 bin TL yatırılmasını istediler. Telefondaki kişileri polis zanneden M.K., bankayı arayarak vereceği hesaba para yatırılması için talimat verdi.

Çete üyeleri daha Sonra banka memurunu arayarak operasyonun başlaması için işlemin hızlandırması gerektiğini belirterek A.A. ismine parayı hemen ödemesini istedi. Bu arada banka memuru, bankaya gelen 4 kişinin sürekli birileriyle telefonda görüşmesinden şüphelenerek gizlice polise haber verdi. Zanlıların dolandırıcılık için telefon görüşmeleri sürerken, Güven Timleri Şube Müdürlüğü B Bölge Amirliği polisleri de banka içinde ve dışında takibe başladı.

Telefon talimatı Sonrasında çeteye mensup iki kişi banka içerisinde müşteri gibi bekleyerek sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Zanlılar daha Sonra kasaya giderek 10 bin TL’yi imza karşılığı teslim aldı. Parayı alan iki şahıs bankadan çıkmak üzereyken Güven Timi polisleri kapıyı tutarak zanlıları paralarla birlikte yakaladı. Banka dışında bekleyen 2 kişi ise kaçmaya başladı.

Kameraya da yansıyan kovalamaca sırasında zanlılardan birinin yere düştüğü görüldü.

İki zanlı kovalamaca Sonunda ara sokakta kıskıvrak yakalandı.

Zanlıların yakalanmasının ardından polis ekipleri mağdur iş adamı M.K.’yı telefonla arayarak bir dolandırıcılık çetesinin kendisini dolandırdığını anlattı. Polis ekipleri, yapılan operasyon Sonucunda iş adamına ait 10 bin TL’nin kurtarıldığını söyledi.

Gerçek polisleri dolandırıcı zanneden M.K., “Siz dolandırıcısınız” diyerek polislere küfredip hakaret etmeye başladı.

Güven Timi polisleri ise şahsı dolandırıldığına inandırdıktan Sonra, en yakındaki karakola giderek müracaatta bulunmasını istedi. Gölcük’teki Polis Merkezi’ne giden M.K., bir dolandırıcılık teşebbüsü içerisinde polisin çalışmaları ile kurtulduğunu öğrenince polislerden özür diledi.

Gözaltına alınan A.A.(19), G.A.(20), İ.H.K.(17) ve M.D. (17), Beyoğlu Polis Merkezi’nde alınan ifadelerinin ardından savcılığa sevk edildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı