Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Korsan taksi şoku!

4 Haziran 2012 Pazartesi günü yayınlandı İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Yahya Uğur'un üzerine kayıtlı 34 YYU 26 plakalı otomobil, ‘korsan taksicilik’ yapıldığı iddiasıyla yediemin otoparkına çekildi.

Karayolları Trafik Kanunu’nda yer alan EK-2 maddesi gereğinde işlem yapılan aracı kullanan kişinin ise Oda Başkanı’nın ağabeyi Yusuf Yüksel Uğur olduğu öğrenildi. Oda Başkanı Uğur, aracın kendisine ait olduğunu ancak ağabeyinin kullandığını söyleyerek, “Ağabeyimin de korsan taşımacılıkla uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bu durum karşısında çok şaşırdım.” dedi.

Korsan suçlamasının iftira olduğunu belirten Uğur ise , “Taksim’de otel işletiyorum. Havalimanına bıraktığım kişiler bizim sürekli müşterimizdir. Yardımcı oldum. Para konusu dahi olmadı. Polisler beni kandırdılar hakkımı sonuna kadar arayacağım.” İfadelerini kullandı. Korsan taksicilere verilen para cezalarını artıran yasa teklifi, geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edildi. Buna göre, korsan araç kullanan da binen de, araç sahibi de çeşitli para cezalarına çarptırılacak. Korsan taksicilik yaptığı belirtilen araç üçüncü kez yakalandığında ise 60 gün trafikten men edilecek. Korsan taksicilerle mücadele için yasa teklifinin görüşüldüğü TBMM İçişleri Alt Komisyonu’nda görüş bildiren İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Yahya Uğur'un üzerine kayıtlı 34 YYU 26 plakalı otomobil korsan taşımacılık yaptığı iddiasıyla otoparka çekildi. İddiaya göre, Yahya Uğur’un üzerine kayıtlı bulunan ancak ağabeyi Yusuf Yüksel Uğur’un kullandığı otomobil, Taksim’den yolcu alarak Atatürk Havalimanı’na getirdi. Yolcuyu indirirken polis ekipleri tarafından şüphelenilen araç incelemeye alındı. Yusuf Yüksel Uğur'un korsan taksicilik yaptığını belirleyen ekipler, gerekli işlemlerin ardından otomobili otoparka çekti. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Yahya Uğur, söz konusu aracın kendisine ait olduğunu doğruladı ancak otomobili ağabeyi Yusuf Yüksel Uğur’un kullandığını söyledi.

Aracın korsan taşımacılıkta kullanıldığına dair bilgisinin olmadığını ifade eden Başkan Uğur, “Arabayı ben kullanmıyorum. Böyle bir durumdan bilgim yok. Ağabeyimin de korsan taşımacılıkla uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bu durum karşısında çok şaşırdım. Biz korsan taşımacılık konusunda esnafımızın sesini duyurmaya çalışıyoruz. Bununla alakalı olarak TBMM’de çalışmalar yapıyoruz. Bu durum benim şahsımda camiamızı karalayacaktır. Buradaki başarıyı gölgelemek isteyenler var.” şeklinde konuştu.

Otomobili kullanan Yusuf Yüksel Uğur ise korsan taşımacılık iddiaları hakkında sorularımızı cevapladı. Taksim’de otel işlettiğini kaydeden Uğur olayı şöyle anlattı: Havalimanına bıraktığım kişiler bizim sürekli müşterimizdir. Bu kişiler havalimanına nasıl gidecekleri konusunda oğluma danışmışlar. Oğlum da kendilerini havalimanına bırakabileceğini söylemiş. ‘Havalimanına bırakırım’ demiş. Bana gelip ‘Baba sen götürür müsün?’ dedi.

Bende götürdüm. Ancak orada para konusu dahi olmadı. Misafirler araçtan indikten sonra polis gelerek bu kişileri nereden getirdiğimi sordu. Taksim’den otelden getirdiğimi, aynı zamanda otelin işletmecisi olduğumu belirttim. Bana otelle alakalı herhangi bir belgem olup olmadığını sordular. Yanımda otelle alakalı herhangi bir evrak, tanıtıcı broşür yoktu. Bana korsan taşımacılık yapıp yapmadığımla alakalı olarak sorgulama yapacaklarını söylediler. Ben de ‘sorgulayın’ dedim. Sorgulamayı otoparkta yapacaklarını söyleyerek birlikte gittik. Otoparka geldiğimizde ise bana herhangi bir açıklama yapmadan evrak düzenleyip benden imzalamamı isteyip aracı bağladılar. Durum bundan ibarettir.” Bütün sorunun otomobilin, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı olan kardeşi Yılmaz Yahya Uğur üzerine kayıtlı olduğunu söyleyen Uğur, “Arabayı ben kullanıyorum. Bunun korsan taşımacılıkla alakası yoktur. Bana evrak verdiler ve imzalamamı istediler. Ben de imzaladım. Aracın bağlandığını kardeşime dahi söylemedim. Avukatım aracılığıyla ilgili kişiler hakkında şikayette bulunacağım. Bu ciddi bir haksızlık ve iftiradır. Polisler beni kandırdılar hakkımı sonuna kadar arayacağım.” şeklinde konuştu.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun EK 2. maddesi, “Araçların motorlu araç tescil ve trafik belgesinde gösterilen maksadın dışında kullananlar ile sürülmesine izin veren araç sahipleri ”ne öngörülen cezai işlemleri kapsıyor.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı