Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Süt festivali

22 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, muhalefetin süt dağıtımı sonrasında çocukların rahatsızlanmasıyla ilgili tepkilerine yönelik, "Kimsenin çocukların sağlıklı beslenmesine bu kadar büyük katkı sağlayacak bir ürünün dağıtımına siyasi sebeplerle, muhalefet kaygısıyla zarar vermeye hakkı yok" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) yapılan Dünya Süt Günü kutlamalarına katıldı.

Kutlama etkinliklerinde süt ve süt ürünlerinin dağıtımı, yarışmalar ve inek sağımı yer aldı. Stantları gezen Bakan Eker, kutlamalara katılan çocuklarla yakından ilgilendi. Eker, çocuklara süt içirerek, çiftlikteki hayvanları sevdi. Muhalefetin süt dağıtımı sonrasında çocukların rahatsızlanmasıyla ilgili tepkilerine ilişkin olarak ise Eker, "Çocukların süt içme alışkanlığı yoksa, irsi olarak süte karşı, süt şekerine karşı hassasiyet olabiliyor. Hiçbirine besin zehirlenmesi teşhisi konulmadı. Kimsenin çocuklarımızın sağlıklı beslenmesine, dengeli beslenmesine bu kadar büyük katkı sağlayacak, gündelik hayvansal protein ve beslenme gereksiniminin yüzde 30'unu karşılayan bir ürünün dağıtımına siyasi sebeplerle, muhalefet kaygısıyla buna zarar vermeye hakkı yok" dedi.

Bakan Eker çiftliği gezmeden önce ahırdan bir keçinin kaçması ise renkli görüntülere sahne oldu. Keçiyi kovalayan görevlinin "Haber olacağız şimdi" sözleri herkesi güldürdü. Konuşma yaptıktan sonra çiftliği gezen Bakan Eker, kutlamaya katılan çocuklarla yakından ilgilendi. Eker'in kucağına aldığı sütle ilgili mani okuyan çocuk herkesin ilgi odağı oldu. Çiftliği gezen Eker, önlük giyerek hayvanların bulunduğu kısma da girdi

Etkinlikte çocuklar, 'Şimdi Süt Zamanı', 'Süt İçin, Süt İçirin' pankartları taşıdılar .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı