Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Samsun'da 19 Mayıs coşkusu

20 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Samsun’da coşkuyla kutlanıyor.

Törende öğrenciler Atatürk'ün Samsun'a geldiği Bandırma Vapuru'nu temsili olarak karada yüzdürmeleri izleyicilerden yoğun alkış aldı.

19 Mayıs Stadyumu’nda saat 10.00’da başlayan törenlerde önceki yıllarda olduğu gibi askeri ve polis okulunun bando takımları bu sene törenlerde yer almadı. Onların yerine Devlet Opera ve Bale sanatçılarının konseri yer aldı. Vali Hüseyin Aksoy’un selamlama konuşmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü topluluğu sevilen Türküleri seslendirdi.

Daha sonra Türk Hava Kurumu’na bağlı paraşütçüler Türk Bayrağı ve Atatürk posteri ile stadyuma iniş yaptı.Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı spor branşlarında faaliyet gösteren sporcular sahanın her yerinde aynı anda uğraştıkları branşlarla ilgili hünerlerini sergilediler. Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan halk oyunları ekipleri gösterileriyle katılımcıları coşturdu. Törenlerde son olarak 19 Mayıs 1919’ta kurtuluş mücadelesi başlatmak üzere Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a geldiği Bandırma Vapuru temsili olarak karada yüzdürüldü.

19 Mayıs törenleri kapsamında diğer etkinliklerde saat:14.00'da sürat teknesi yarışları, saat 16.00'da Türk Yıldızları gösterisi ve son olarak saat 20.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda temsili doğum günü pastası kesimi ve konser yapılacak .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı