Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Okul Sütü' sıkıntısı sürüyor

5 Mayıs 2012 Cumartesi günü yayınlandı Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanan bir grup, boş süt kutularını yere bırakarak Okul Sütü Projesi'ni protesto etti.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi bir grup, Milli Eğitim Bakanlığı önünde ortak bir açıklama yaptılar. Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, 4 bin civarında öğrencinin gıda zehirlenmesi sonucunda hastaneye kaldırıldığını belirterek, ciddi bölümünün de tedavi gördüklerini kaydetti.

Yıldız, zehirlenmeye neden olan sütlerin niye dağıtıldığını sorarak, "Çocuklarınızın sağlıklı beslenme aracı olaraktanımlanıyor ise zaten bizim burada söylemeye çalıştığımız, tepkilerimize de gerek kalmaksızın, şu ana kadar bunun sorumluları ile ilgili işlem yapılması gerekirdi. Oysa görebildiğimiz kadarıyla süt arzındaki fazlalığı geriletme çabası bu projede önemli etken oldu" şeklinde konuştu.

75 milyon liralık bir ihalenin söz konusu olduğunu belirten Yıldız, hangi kurumlara, hangi koşullarda bu ihalenin verildiğini sorgulamak gerektiğini söyledi.

Yıldız, bu konuyla ilgili olarak gerekli çalışmaların yapılmasının önemine değinerek, "Gerekli laboratuvar çalışmaları yapılıncaya kadar süt dağıtımı uygulamasına son verilmesinin ve bunların sağlıklı ve kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapıldıktan sonra devam etmesinin çok daha doğru olacağını düşünüyoruz" dedi.

Tüm sorumluların belirlenmesini istediklerini kaydeden Yıldız, konunun sorumlularının istifaya davet etti. Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi 2. Başkanı Feride Aksu Tanık, sadece 5 bin öğrencinin Adana'da hastaneye başvurduğu bilgisini Adana Oda Başkanı'ndan aldığını belirterek, bir salgını incelermiş gibi başta Milli Eğitim Bakanlığı'nın vakalarla ilgili kamuoyuna açıklama yapması gerektiğini söyledi.

Tanık, öğrencilerin beslenme sorununun bir temel sorumluluk olarak alınması gerektiğine işaret ederek, hükümetin bütün bilgileri kamuoyu ile paylaşması gerektiğini belirtti.

SES Genel Başkanı Çetin Erdolu ise Türkiye'de 4 bin öğrencinin sütten etkilendiği halde süt dağıtımının devam ettirilmesine dikkat çekti. Erdolu, Sağlık ve Sosyal Emekçiler Sendikası olarak Sağlık Bakanı'nı istifaya davet ettiklerini söyledi.

Slogan atan grup olaysız olarak dağıldı. Halkevlerinde bir grup da daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı önüne gelerek basın açıklaması yaptı. Halkevleri adına açıklama yapan Sıla Uzunpınar sorumluların istifa etmesini istediklerini söyledi.

Açıklamadan sonra Halkevleri üyeleri boş süt kaplarını yere bıraktı


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı