Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Mavi Kapak Kampanyası

5 Ocak 2013 Cumartesi günü yayınlandı Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’nde başlatılıp Türkiye ve dünyaya yayılan "Mavi Kapak" isimli yardım toplama kampanyası, üç yıllık gönüllü çalışmanın ardından sona erdirildi.

Dekan Prof. Dr. Celal Artunç’un talimatıyla bitirilen projede şu ana kadar 280 ton kapak toplandı, bunların karşılığında bin 769 tekerlekli sandalye alınarak ihtiyacı oyan engellilere dağıtıldı. Amaçlarının bir kıvılcım çakmak olduğunu belirten Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nejdet Erdilek, "Fakülte artık bilimsellikle anılmak istiyor. Kapak toplama fakültesi değil burası; asıl işleri aksıyor." dedi.

EÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Kosovalı Kushtrim Ahmet tarafından başlatılan ve dünyaya yayılan, "Tane tane kapakları toplayalım, adım adım engelleri aşalım" sloganıyla yürütülen kampanyada Sona gelindi. Engellileri sandalyeyle buluşturan kampanyanın bitirildiği, fakülte tarafından bir basın açıklamasıyla duyuruldu. Dekan Artunç YÖK'te toplantıda bulunduğu için açıklamayı, Dekan Yardımcısı Erdilek yaptı. Fakültenin imkanlarının yeterli olmadığı ve protokol tarihinin Sonlandığını belirten Prof. Dr. Erdilek, kampanyanın amacının sosyal duyarlılığı arttırmak olduğunu vurguladı: "Burası bir diş hekimliği fakültesi, kapak toplama fakültesi değil. Artık bilimsellikle anılmak istiyoruz. Biz zaten topluma hizmet verirken eğitim de veriyoruz. Kampanya çok ilgi gördü ancak bizleri çok meşgul ediyordu. Dekanlığımızın projeye başladığı zaman ana amacı, sorumluluk duymaya davet etmek ve kıvılcım çakmaktı. Bizim istediğimiz Sonuca ulaşıldı. Fakültemiz, parayla hiç muhatap olmamıştır. Burada eleman bulmak çok güç, bugüne kadar fedakârlıkla yürütüldü. Eğer Türkiye'de kapak kampanyası sadece bize kaldıysa büyük üzüntü duyulmalıdır. Tavsiyemiz, devlete bağlı il sağlık il merkezleri ve engelli dernekleri yürütebilir."Kampanyanın koordinatörü Prof. Dr. Nurselen Toygar da, "Dekanımız, fakültemizin adının bilimsel çalışmalarla anılmasını istiyor. Bu nedenle kampanyaya bu yıl Son verildi." dedi.

50 ülkeden kapak gönderildiğine dikkat çeken Toygar, "Bizim milletimiz, yardımlaşma duygusuyla bir kapak şemsiyesi altında toplanarak ellerini taşın altına koydu. Umutsuz olduğumuz bir dönemde, sevgi birliğimizin devam ettiğini gördük. Çocuklarımız sosyal sorumluluk edindi. Engellilerimize bir tekerlekli sandalye almayı amaç edindik. Bize sağlık raporuyla başvuran bütün engellilere ulaştık. Bunu halkımız sağladı. Kurumsal olmaktan çıkan bu projenin bitirilmesi en çok beni üzüyor ve içimi acıtıyor." şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı