Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Fatih Projesi ile yebi bir çağ başlattık''

7 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eğitimde hayata geçirdikleri Fatih Projesi ile ilgili sözleri nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi’ni eleştirdi. Erdoğan, “Biz, tabletlerle bir çağı kapatıp öbür çağı açıyoruz. Tilki uzanamadığı üzüme ‘koruk’ der.” ifadesini kullandı.

Cevahir Otel'de düzenlenen '1. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'ne katılana Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nun Fatih Projesiyle ilgili sözlerine sert çıktı.

Fatih Projesi ile tüm okulların eğitim alt yapısını değiştirdiklerini belirten Erdoğan, “Tilki yetişemediği üzüme 'koruk' dermiş. Şimdi ana muhalefet lideri ikide bir 444 ile ilgili olarak onu önüne 20 milyar dolarlık meseleden bahsediyor. TL ise avantajdayız. Böyle bir şeyi ikide bir söyleyip duruyor. Bakın! iddia ede, iddiasını ispatla mükelleftir. Senin böyle bir iddian varsa iddianı ispatlayacaksın. Bu ülkede sonra yargı ne iş yapar? Savcılar seni bekliyor, ya git yap müracaatını bildir! ver dilekçeni oraya. Elinde hangi belge varsa ver dilekçeni oraya, şu iktidarı onlar yargılasınlar. Meydanlarda konuşmakla bir yere varılamaz. Biz Fatih Projesiyle ve eldeki tabletlerle bir çağı geride bırakıyoruz, bir çağı açıyoruz. Bu çağ, özgüven çağıdır. Bu çağ, aynı anda bizim yavrularımızın dünyayla hemen aynı anda onlara ulaşabilme çağıdır, buluşma çağıdır. Biz Ankara 'da açılışını yaptığımız gün ki o gün 12 bin tablet dağıttık. Çocuklarımızdaki o özgüveni, neşeyi görmek, hakikaten sizler de orada bizimle olun isterdim.” diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bakıyorsunuz akılla tahtalarla öğretmenlerimizin neşesi zevki bambaşka. O tebeşir tozlarından kurtulduğumuz yeni bir dünya tesis ediyoruz ve bundan bunlar ürküyor. Dünya bunu yakalamış. Biz burada bir anda sıçrıyoruz. İleri çağdaş ülkelerin ulaştığı noktalara çok kısa zamanda ulaşmanın hamlesini yapıyoruz .Yavaş yavaş ağır aksak değil, süratle gidiyoruz. Onun için de bizim sabredecek, ağırdan bu işi alma lüksümüz yok. İlgili bakanlıklarımızı; Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, başbakan yardımcım bu çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyorlar. Bir an önce bütün dersliklerde akıllı tahtalara kavuşacağız.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı