Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Erken yerel seçim

17 Ekim 2012 Çarşamba günü yayınlandı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül erken yerel seçimle ilgili düzenlemeyi Meclis'e iade etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yerel seçimlerin 27 Ekim 2013'te yapılmasını öngören Anayasa değişikliğine ilişkin düzenlemeyi bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye iade etti.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, temel konularda yapılan halk oylamalarının halkın katılımını sağladığı ölçüde demokrasiyi güçlendireceği belirtilerek, başkaca bir içeriği ve amacı olmaksızın sadece mahalli idareler genel seçiminin beş ay erkene alınması amacıyla yapılan Anayasa değişikliği için halkoylamasına gidilmesinin, başta bütçe olmak üzere devlete ve vatandaşlara getireceği külfet ve ekonomik istikrara yönelik zarar riskinin göz ardı edilemeyeceği belirtildi.

Kış aylarına denk gelecek halk oylamasının çalışmaları ve katılımı olumsuz yönde etkileyebileceği ve ortaya çıkan bu sonucun değişiklik gerekçesiyle de çelişeceği belirtilerek, ''Bu sebeplerle, incelenen Kanunun belirtilen hususlar dikkate alınarak yeniden değerlendirilmesinde yarar görülmektedir'' denildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı