Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Hakkari Şehidine ulaşıldı

21 Eylül 2012 Cuma günü yayınlandı Hakkari-Çukurca karayolunda meydana gelen patlamada şehit düşen 4 askerden biri olan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin naaşı bulundu.

Askeri birliğin, 15 Eylülde Hakkari-Çukurca karayolundan geçişi sırasında teröristlerce gerçekleştirilen mayınlı saldırıda şehit olan 4 askerden Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin naaşı olay yerinin yaklaşık iki kilometre ilerisinde Zap Deresi'nde buldu.

Şehidin naaşı sudan çıkartılarak olay yerinde bekletilen ambulansa taşınan cenaze, Fatih Kışlası'na getirildi. Şehit Çiftçi'nin cenazesinin, Fatih Kışlası'nda yapılacak törenden sonra memleketine gönderileceği öğrenildi.

GENELKURMAY'DAN ÖZEL EKİP GELDİ

Van ve Hakkari İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı arama kurtarma ekipleri ile jandarma, korucu ve köylülerin desteği ile yaklaşık 5 gündür devam eden çalışmalara, Genelkurmay Başkanlığı'nca gönderilen 20 kişilik özel ekip de katıldı. Patlamanın meydana geldiği Zap Vadisi'nde çalışmalarına başlayan ekip, Zap Suyu'nda Uzman Çavuş Çiftçi'nin cenazesini buldu.

KİRPİLER GÜVENLİĞİ SAĞLADI


Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan arama çalışmalarına başka noktalardan köylüler, korucular ve Afet Acil Durum Müdürlüğü arama kurtarma ekibi de katıldı. Bölgede görevli askerler ise sinyal kesici araçlar ve mayına karşı korumalı 'kirpi' adı verilen zırhlı araçlar ile yol güvenliğini sağladı.

ŞEHİDİN AİLESİ DE ORADAYDI


Bu arada, şehidin ailesinin de Hakkari'ye gelerek, askeri araçların içinden çalışmaları yerinde izledi.

ATLET BULUNDU

Sabah saatlerinde olayın yaşandığı Zap Suyu bölgesinde gelen özel ekipteki dalgıçlar, suya girerek uzun süre arama çalışması yaptı. Suyun dibini ve kıyıları karış karış arayan dalgıçlar, dere kenarında uzman çavuşa ait olduğu sanılan kayaya takılmış halde buldukları atleti poşetleyerek görevlilere teslim etti.

15 Eylül'de, askeri birliğin Hakkari-Çukurca karayolundan geçişi sırasında meydana gelen patlamada, aralarında Uzman Çavuş Çiftçi'nin de bulunduğu 4 asker şehit olmuş, 5 asker yaralanmıştı. Çiftçi'nin cenazesine ulaşamayan güvenlik güçleri, Van ve Hakkari İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle Zap Deresi'nde arama çalışması başlatmıştı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı