Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Merve'nin azmi herkesi duygulandırdı

11 Ağustos 2012 Cumartesi günü yayınlandı 2012 Londra Olimpiyatları 800 metre seçmelerinde önde götürdüğü yarışta sakatlanarak gözyaşları içinde finişi gören Merve Aydın'ın ailesi kızları ile gurur duyuyor.

Yarışı büyük bir heyecanla izleyen aile duygu ve sevinci aynı anda yaşadı.

AY-YILDIZLI FORMANIN HAKKINI VERDİ
Sporcuların nefes kesen mücadelelerinin yaşandığı Londra Olimpiyat Oyunları zaman zaman dramatik görüntülere de sahne oluyor. Atletizm müsabakalarında yaşanan tablolar tribünleri dolduran binlerce izleyiciyi derinden etkiliyor. Bayanlar 800 metre elemelerinde yarışan Milli atletimiz Merve Aydın önceki gün önde götürdüğü yarışın Son turunda sakatlandı. Sakatlanmasına rağmen yarışı bırakmayan Merve, gözyaşları içinde sekerek turu tamamlamak istedi. Merve'nin bu çabası tribünleri duygulandırdı ve ardından büyük destek geldi. Rakipleri soyunma odalarına vardığında bile hala acı içinde koşmaya çalışan Merve'yi binlerce seyirci ayakta alkışladı. Bitiş çizgisine gözyaşları içinde varan Merve'ye doktorlar anında müdahale etti.

DÜNYA BASININDA GÜNÜN SPORCUSU SEÇİLDİ
Öte yandan İngiliz Times gazetesi, milli atlet Merve Aydın’ı 'günün olimpiyat sporcusu' seçti. Gazete, modern olimpiyat oyunlarının kurucusu kabul edilen Baron de Courbetin’in adıyla hazırladığı 'günün olimpiyatçısı' köşesinde, Merve Aydın’a yer ayırdı. Merve Aydın’ın fotoğrafıyla birlikte yer alan yazıda, milli atletin sakatlığına rağmen, gözyaşları içinde yarışı tamamlaması, 80 bin kişilik olimpiyat stadyumunda herkes tarafından alkışlanması belirtildi.

BABA UFUK AYDIN: "MERVE ZATEN AZİMLİ BİR ÇOCUK"
Başarılı sporcunun ailesi evinin kapılarını İHA'ya açtı. Merve'nin olimpiyatlarda yarışmasının güzel olduğunu ifade eden baba Ufuk Aydın, "Türk milleti adına mücadele etmesi, sakatlanıp 80 bin kişi tarafından alkışlanması gurur verici. Yarışı bırakmadan ne pahasına olursa olsun mücadele etmesi güzel. Zaten Merve azimli, başarılı bir çocuk. Başarısıyla buraya kadar geldi. Bugün olmazsa yarın mutlaka olacak. Merve'ye değer verildiği takdirde en iyisini yapacak, en iyi yerlere gelecektir" dedi.

Yarıştan Sonra kızı ile hemen görüştüğünü belirten Ufuk Aydın, "Bir şeyi olsa da Merve belli etmez. Yarıştan Sonra konuştuğumuzda MR çekileceğini söyledi.

İyi olduğunu ve ayağının üzerine basabildiğini söyledi.

Ayağında bir ödem oluşmuş. Acısa, o ayağı kopsa da Merve bir şey söylemez. Bizim üzülmemizi istemez" diye konuştu.

KARDEŞİ UFUKCAN AYDIN: "YAPMASI GEREKENİN EN İYİSİNİ YAPTI"
Ablası gibi sporcu olan ve bir gün birlikte olimpiyatlara katılma hayali kuran Ufukcan Aydın ise, "Ablamdan ümitliydim. Yarışa iyi başladı.

Gitmeden aşilinde bir sakatlığı vardı. Biz onun başaracağına inanıyorduk. Yarış sırasında sakatlanınca çok üzüldüm. Yinede yapması gerekenin en iyisini yaptı. Bu ikinci olimpiyatı. Bu noktaya kadar gelebildiği için onunla gurur duyuyorum. Hedefi 2016'da kürsüde olmak. Ben ablamı izlerken her zaman heyecanlanıyorum. İzleyemeyecek kadar heyecanlıydım. Onu o halde gördükten Sonra bakamadım. Telefonla konuştuğum zaman belli etmedi. Yapması gerekenin en iyisini yaptı" şeklinde konuştu.

MERVE'NİN FOTOĞRAFLARI EVİN DUVARINI SÜSLÜYOR
Kızları ile büyük gurur duyan ailesi şampiyonalardan çekilmiş fotoğrafları evin duvarına asıyor. Fotoğraflara sık sık bakan aile kızlarının bir gün altın madalya kazanacağına yürekten inanıyor. Merve'nin çeşitli şampiyonalarda giydiği ay-yıldızlı formalar ise ailenin elinden düşmüyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı