Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Domatesin enflasyona tesiri doğalgazdan fazla''

5 Mayıs 2012 Cumartesi günü yayınlandı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, nisan ayı enflasyon oranlarının yüksek seyretmesinde enerjiye yapılan zamların etkisi olduğu yönündeki eleştirilere cevap verdi.

Enflasyona , domatesin tesirinin daha yüksek olduğu dönemlerin de olduğunu kaydeden Yıldız , “Enflasyonun artmasında , elektrik ve doğalgaza yapılan zam oranlarının etkisi yarım puanlık kısımdır . Onun dışındaki kısım , diğer ürünlerdir . ” dedi .

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile TÜSİAD tarafından gerçekleştirilen Enerji Sektörünü Değerlendirme Platformu’nun ikincisi bakanlık konferans salonunda yapıldı . Toplantıda platformla ilgili açıklamalarda bulunan Bakanı Taner Yıldız ' a enflasyonun yüzde 11 , 14’e çıkmasında enerjiye yapılan zamların etkisi soruldu . Yıldız , enflasyona , domatesin tesirinin daha yüksek olduğu dönemlerin de olduğunu ifade ederek , “Biz bütün rakamlarla yüzleşmek durumdayız . Bunların otomatik fiyatlandırma rakamları ile devam etmesi daha doğru olacaktır . ” dedi .

Taner Yıldız , platform ile ilgili olarak da şunları söyledi : " Yılda iki defa yapılan bu toplantıya , gerek özel gerekse kamu sektöründen katılım sağlandı . Daha şeffaf ve liberal bir ortamın oluşmasını sağladık . Bugünkü platformda iki başlık öne çıktı . Yerli ve yenilenebilir enerji nasıl kullanılacağı hususu ve cari açığın nasıl indirebileceğimiz konuları üzerinde durduk . Yenilenebilir enerji kaynakları ve yerli kaynakların değerlendirilmesi ile ilgili problemlerin çözebileceği bir ortamdayız . Bu yönde pozitif bakış açımızın olduğunu ifade etmem gerekiyor . Buradaki fikir alış verişinin değerli olduğunu düşünüyorum . ” " BAŞKENTGAZ ' IN YÜZDE 100 ÖZELLEŞTİRİLMESİNDEN YANAYIZ " Yıldız , gazetecilerin BaşkentGaz’ın özelleştirmesine ilişkin sorularına karşılık , “Bu hizmetlerin özel sektör eli ile olacağını düşünüyoruz . Büyükşehir belediyesinin , şirketin yüzde 20 hissesini farklı bir bedelle talep etti . Bunun yatırımcıda istifham olduğunu gördük . Bunla ilgili Maliye Bakanı ile görüştük . Ufak bir düzenleme yapmamız gerekiyor . ” cevabını verdi . TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner de toplantıda yaptığı konuşmada , 1995’den bu yana Enerji Grubu ' na sahip olduğunu ifade etti .

Enerji sektörünü değerlendirmek için yılda iki kez bir araya geldiklerini aktaran Boyner , Türkiye’nin yapısal anlamda atılım gerçekleştirecek durumda geldiğinin altını çizdi . Boyner , " Türkiye’nin dünyada rekabet edebilmesi için katma değer üretmenin önemli olduğunu düşünüyoruz . Bu açıdan yurt içinde üretim ve yatırımları destekliyoruz . ” ifadelerini kullandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı