MAGAZİN / MURAT GÖĞEBAKAN FOTO GALERİ

Murat Göğebakan Kimdir
Murat Göğebakan, 9 Ekim 1968 tarihinde Adana'da doğdu.

Baba tarafı Malatya Darendeli. Anne tarafı ise G.Antepli. Fakat 5 yaşına kadar Almanya'da yaşadı. Daha sonra ilk, orta ve lise öğrenimini tamamlamak üzere tekrar Adana'ya döndü ve öğrenimini bu şehirde tamamladı. Ardından 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi devlet konservatuarına girdi, tamamladığı üniversite eğitiminden sonra da Çukurova Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak yer aldı. Bu yıllarda dergah eğitimi aldı, gitar dersleri verdi ve bar çalışmaları yaptı. 1995 yılına kadar Adana'da yaşadı ve bu esnada bir evlilik yaptı. Bülent isminde çocuğu olan Göğebakan 1994 yılında eşinden ayrıldı. İlk evliliğini genç yaşlarda yapan Murat Göğebakan'ın bu evlilikten Bülent isminde bir oğlu vardır.

1995 yılında, hayallerini gerçekleştirmek ve bir albüm çıkarmak için İstanbul'a geldi. Yaşadığı her türlü zorluğa rağmen 1996 yılında ' Ben Sana Aşık Oldum ' isimli albümünü çıkardı ve bu albümü ile büyük bir çıkış yaptı. Kral TV Video Müzik Ödülleri Töreninde ' Yılın şarkısı ' ' En iyi söz ' ' En iyi beste ' ' En iyi Rock ' ve ' En iyi Çıkış Yapan ' kategorilerinde aday gösterildi. ' En iyi çıkış yapan erkek sanatçı ' ödülünü aldı.

Ardından Sindoma Müzik kuruldu. Bu şirketten ' Sen Rahatına Bak ' ' Tek Suçum Seni Sevmekmiş ' ve ' Merhaba ' ismli albümlerini çıkardı. 2000 yılında Sema Bekmez ile evlenen Göğebakan, 2002 yılında çıkardığı ' Ayyüzlüm ' isimli albümüyle MÜYAP'ın En Çok Satan Albüm Ödüllerine layık görüldü. Ardından çıkardığı ' Yaralı ' ve ' Sana Olan Aşkım Şahit ' isimli albümleriyle başarısını devam ettiren sanatçı, bu süre içerisinde ' Hasan'dan Olma Hatice'den Doğma Murat Göğebakan ' isimli bir de kitap çıkardı.

1997
Prestij Müzik'lı yıllar. Türk müziğinin en önemli isimleri bu şirket altında toplanır. Mahsun Kırmızıgül'den, Mustafa Sandal'a, Mustafa Sandal'dan Özcan Deniz'e, Alişan'a, Zerrin Özer'e, Seda Sayan'a kadar... Bu kadar starın arasında, rock müzik deyince akla Haluk Levent'ten başkasının gelmediği dönemde, yepyeni bir isim çıkıyordu müzik piyasasına: Murat Göğebakan.

Zorluklarla çıkardığı Ben Sana Aşık Oldum albümü, her yerde dinlenir olur. Klip çekilen Ben Sana Aşık Oldum, Kara Gözlüm ve Öyle ki Hasretimsin isimli parçalar kısa sürede herkesin diline takılır... İlk albümüyle büyük başarı yakalayan Murat Göğebakan, artık tüm Türkiye tarafından tanınmış önemli bir isim olur..

1998
Büyük ses getiren albüm, beraberinde ödüller de getirir. Sanatçı yeni yılın ilk günleriyle KRAL TV'den ' En İyi Çıkış Yapan Erkek Şarkıcı ' ödülünü alır, hem de Alişan, Feridun Düzağaç, Rober Hatemo, Metin Arolat gibi isimleri geride bırakarak. Bütün bunlardan sonra artık paylaşılamaz biri haline gelir Murat Göğebakan. Sanatın ve sanatçının dostu (!) Hilmi ve Hasan Topaloğlu, Murat Göğebakan'ı kendi müzik şirketine katmak için yarışa girer. Sonuçta Hasan Topaloğlu ve Cengiz Kurtoğlu'nun prodüktörlüğünü yaptığı Sindoma Müzik'ten ' Sen Rahatına Bak ' isimli albüm piyasaya çıkar. Bu kadar gürültü patırtının içinde çıkan albüm ilki kadar ses getirmese de, yine beğeni toplar. Albümde Ömer Faruk sorak yönetmenliğinde klip çekilen Unutur muyum Seni ve Kara Sevda isimli parçalar kötü olmayan bir satış grafiğinin ortaya çıkmasını sağlar.

1999
Türkiye'nin asla hatırlamak istemediği 17 Ağustos depreminin yaşandığı sene. Murat Göğebakan Mayıs ayı gibi, aranjörlüğünü asker Ahmet Koç'un yaptığı yeni albümü ' Tek Suçum Seni Sevmekmiş ' i Sindoma Müzik'ten dinleyenlerinin beğenisine sunar. İlk klip ' Anlasana ' ya çekilir ve büyük beğeni toplar. Ardından yine ' Anlasana ' gibi patlama yapması beklenen ' Göç ' isimli şarkıya klip çekilir. Ve iki gün sonra o üzücü 17 Ağustos depremi meydana gelir. Pek çok insanımızın hayatını kaybettiği depremle, müzik dünyası da sessizliğe gömülür ve deyim yerindeyse Murat Göğebakan'ın albümü de enkazın altında kalır. Aralık ayında çekilen ' Malabadi Köprüsü ' klibi ise yeni albüm için alıştırma dönemi anlamı taşımaktan öteye gidememiştir.

2000
Murat Göğebakan için kötü günlerin başladığı dönemler. İstenen başarının yakalanmadığı bir albümün ardından Sindoma Müzik'in baskısıyla 20 gün gibi kısa bir sürede hazırlanan, her zaman çalışılan aranjör Ahmet Koç'un yerine Haluk Levent dışında daha çok arabesk müzik şarkıcılarıyla çalışan Yıldıray Gürgen tarafından hazırlanan bir albüm. Farklı soundlar,daha sert bir melodi... Ve ilk klip ' Merhaba ' . Her şeye rağmen ilk klip beğenilir. Ama bundan sonra yine şansızlıklar Murat Göğebakan'ın peşini birakmaz. Oğlu Bülent Göğebakan'la birlikte çektiği ' Yeminin mi Var ' klibinin yayınlandığı gün bu defa KRAL TV ile müzik şirketleri arasında anlaşmazlık çıkar. Yaklaşık 3 ay gibi bir süre KRAL TV sadece birkaç müzik şirketinin şarkıcılarının eserlerini çalar. Murat Göğebakan'ı bu seferde KRAL TV krizi vurur.

2001
Murat Göğebakan Sindoma Müzik'le yollarını ayırır. Zaten birkaç ay sonra bu şirket te kapanır. Sanatçı bu süre içerisinde Sema Bekmez'le evlenir, kısa bir süre bar çalışmaları yapar. Ama artık ismi pek anılmaz bir şarkıcı haline gelmiştir Göğebakan. Tıpkı fırtına öncesi sessizlik gibi. Ve yeni albümün hazırlıklarına başlanır. Albüm için Gece Yolcuları isimli grupla anlaşılır. Cem Karaca, Bora Ayanoğlu, Ahmet Koç gibi isimlerle albüm öncesi görüşmeler yapılır ve büyük ses getirmesi beklenen albümün çalışmaları devam eder. Müzik şirketi için de arayışlar devam etmektedir.

2002
Fırtına öncesi sessizlik sona erer. Gidilen her yerde aynı şarkı kulaklara takılır. ' Neredesin Ayyüzlüm? ' Albüm çok büyük ses getirir. TV kanallarında, radyolarda artık her yerde Murat Göğebakan'a rastlamak mümkündür. Yine aynı albüm içerisinde yer alan ' Vazgeçilmiyor ' isimli parçaya da klip çekilir ve bu parça da büyük beğeni toplar. Klip çekilmeyen ' Turnalar ' ' Bugün ' ' Keşke Tanımasaydım Seni ' ve ' Namus Belası ' gibi eserler ise radyolarda sürekli çalan parçalar haline gelir. Seda Sayan, Hilal Cebeci, Bülent Ersoy gibi isimlerinde bulunduğu Öz-bir Müzik'ten Ali Özbir prodüktörlüğünde piyasaya sürülen Ayyüzlüm albümü sanatçı için yeniden doğuş anlamını taşır. Gece Yolcuları grubuyla birlikte yurt içinde ve dışında pek çok konser verilir.

2003
Ayyüzlüm albümünün etkisi devam etmektedir. Türkiye'nin en büyük müzik ödül töreni olan MÜYAP töreninde Murat Göğebakan da ödül alır. Verilen konserlere tam gaz devam edilir. Bu süre içerisinde sanatçı Gece Yolcuları isimli grupla çalışmama kararı alır. Yeni albümün hazırlıklarına başlanır. Albüm yine Öz-bir Müzikten piyasaya çıkarılacaktır.

2004
Murat Göğebakan bu sefer ' Yaralı ' ile dönüş yapar. Albüm beğeni toplar. Fakat yine müzik şirketiyle sorunlar yaşanır. Yaralı'nın ardından ikinci bir parçaya klip çekilemez. Albüm tek kliple birçok rockçıyı geride bırakan bir satış oranı yakalar. 2004 yılına da Murat Göğebakan damgasını vurur. Yaralı'nın dışında ' Diğer Yarım ' ' Karanfil Kokan Yarim ' ' Ölmeye Geldim ' ' 2023 ' gibi eserler de radyolarda uzunca bir süre çalınır. Verilen konserlerse aynı hızla devam etmektedir.

2005
Murat Göğebakan bu sefer kendi sahibi olduğu şirketten çıkararır albümünü. Farklı bir aranjör ve farklı bir grupla. Albüme ' Sana Olan Aşkım Şahit ' adı verilir. İlk klip te yine bu parçaya çekilir ve dinleyenleri tarafından beğenilir. Ardından eşiyle beraber çekilen ' Gözleri Deniz Kokan Yarim ' klibiyle sanatçı çıkışını devam ettirir. Yine aynı yıl içerisinde sanatçı ' Hasan'dan Olma, Hatice'den Doğma Murat Göğebakan ' isimli bir biyografi kitabı çıkarır. Kitapta hayatının bilinmeyen yönlerini ortaya koyar, merak edilen pek çok konuya açıklık getirir. Her zaman olduğu gibi birçok konser de veren Murat Göğebakan, mutevazı kişiliğiliyle herkesin sevgi ve saygısını kazanmış bir isim halini alır.

2007
Sevgiliye isimli albümünü çıkaran Murat Göğebakan albümününde Barış Mançonun unutulmaz eseri Gülpembe,Yelizin efsane şarkısı bu ne dünya kardeşim gibi eserlere de yer verdi. Albümde Güz yaprakları isimli şarkıya klip çekildi.İstenilen başarı yakalanamayınca tek klip çekilip albüm rafa kaldırıldı...

2008
Yeni albümünün hazırlıklarına başlayan Göğebakan Efsane şarkısı ben sana aşık oldum (i feel in love) ingilizce yorumlayarak müziğine farklı bir yön verdi.

2009
Mayıs ayında amansız yakalandığı hastalığına direnerek Kasım ayında atlattı.

2010
Yeni albüm çalışmalarına başladı. Hız kesmeden albüm çalışmalarını yıl başından beri sürdürüyor.

2011
Uzun süren tedavisinin ardından yapmış olduğu yoğun çalışmalar ile Aşıklar Yolu adlı albümü çıkardı.

2012
2011'in sonlarında yeni albüm çalışmalarına başladı. Mart 2012'de yeni albüm ' Aşkın Gözyaşları ' müzik marketlerdeki yerini aldı.

2013
Geçirdiği amansız hastalıkla sabırla mücadele sürdürüyor.

2014
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ' UZUN ADAM ' eserini besteledi, seslendirdi.

31 Temmuz 2014 Sabah saatlerinde Hakk'a yürümüştür.