DİZİ / ARKA SOKAKLAR 274. BÖLÜM FOTO GALERİ

Arka Sokaklar 274. Bölüm özeti:

Ekip bir inşaat firmasının peşine düşüyor

Ekip usulsüz bir şekilde işçi çalıştıran taşeron firma sahibi Kamil’in peşine düşüyor. Bir inşaat projesinin taşeron firma sahipliğini yapan Kamil, projede masrafları azaltmak adına işçi sigortalarını ödemez. Müteahhit Aydın bu konuda Kamil’i ikaz etse de işe yaramaz. Bu konu işçilerin arasında da huzursuzluğa sebep olur ve ilk ses Üzeyir’den çıkar.

Üzeyir, sigortanın ödenmediğini, geçici bir süreliğine giriş yapıldığını sonra yine sigortasız çalıştırıldığını söyleyerek isyan eder. Bu duruma işçilerinde şahit olmasına bozulan Kamil, adamları ve mühendis Hidayet’le Üzeyir’i oradan uzaklaştırır.

Üzeyir’den bir daha haber alınamaz. Üzeyir’in ortadan kaybolması ve işçilerin haklarının yerine getirilmemesi işçilerden Fırat’ın bir şeyler yapmasına sebep olacaktır. Fırat önce olayı incelemeye gelen iş müfettişi Umut’a, Üzeyir’den söz eder, sonrada işçilere sendika tüzüğünü dağıtır.

Fırat’ın bu başkaldırısı Kamil’i huzursuz eder. İşler Kamil’in sözleşmesinin feshedilmesine kadar gider. Kamil, işsiz kalmanın acısını Fırat’tan çıkaracaktır. Olayı inceleyen İş müfettişi Umut’un intihar değil, cinayet sonucu öldüğü anlaşılınca, emniyete alınan Hidayet, Üzeyir cinayetini de anlatır.

Ekip Hidayet’le beraber cesedin gömüldüğü yere giderken, Kamil’in adamları Ferdi’yle beraber Fırat’ın barakasının her yerine benzin dökerler. Ekip şantiyenin uzak bölümünde Üzeyir’in cesediyle ilgilenirken gelen yangın haberiyle inşaata koşarlar ve gördükleri manzara yüreklerini burkar.

Rıza babanın Sümbül Hanım’ın lokantasına sık gitmeye başlaması Ayla’da değişimlere sebep olur. Ayla hem kendinde hem evinde radikal değişiklikler yapar. Melek, alışveriş yaptığı mağazanın verdiği promosyon kuponunu Mesut’la beraber gittikleri sinemadan çıkınca bulur ve beraber gitmeyi teklif eder.

Promosyon beş yıldızlı bir otelin, çiftlere ücretsiz masaj hizmetidir. Mesut’la Melek masaja giderler. Tam masaj sırasında arayan Aylin, masaja beraber gittiklerini öğrenince, ekibin diline düşerler. Ekibin yürüttüğü bir diğer operasyon kadın pazarlayan bir şebekeyle ilgilidir.

Rıfkı özellikle arap turistlere kadın pazarlayan bir eşcinseldir. Rıfkı’nın müşterileriyle sadece telefonda konuşması, hiç yüz yüze gelmemesi onun yerine başkasının gitmesiyle işin içinde ki herkesi ortaya çıkarabilecektir. Ve Rıfkı’nın yerine geçecek kişi Hüsnü olur.
Hüsnü makyajı ve kıyafetiyle tüm emniyetin esprilerine konu olur. Hele ki Rıfkı yerine operasyona gittiğinde ki karşılaştıkları sürpriz görülmeye değerdir.