Nil Özalp Biyografisi

Nil Özalp Kimdir?

1980 yılında Silivri de dünyaya gelen Nill Özalp öğrenim yılları sırasında radyoculuk yapmaya başladı. Aynı dönemlerde dedesinin kurduğu “Denizaltı Orkestrası”nda müzikle tanışan Nill Özalp, çeşitli mekanlarda Anadolu rock söyleyerek müzik hayatına ilk adımı attı.

Sonraki yıllarda Silivri de çeşitli yerlerde tek başına sahne almaya başladı. Üniversite eğitimi için İstanbul’a giden Özalp’in bu yıllarda geri vokal çalışmalarının yanı sıra kendi bestelerini yapmaya başlaması, bugün ilk solo albümü olan “Acıkolik”in oluşumuna da zemin hazırladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık mezunu olan Nill Özalp, şan eğitimi alarak öğrenim hayatı boyunca müzik çalışmalarına da devam etti.

2010 yılının Mart ayında ilk solo albümü “Acıkolik” Avrupa müzik etiketiyle müzik marketlerde yerini aldı.

Nill Özalp ilk klibini Murad Küçük yönetmenliğinde albümün çıkış şarkısı söz ve müziği Tarkan’a ait olan Acıkolik adlı parçasına çekti. Bu şarkıda Tarkan kendisine vokal de yaparak desteğini esirgemedi.

Nill Özalp ikinci klibini yönetmenliğini Mustafa Uslu’nun yaptığı, söz müziği Serdar Ortaç’a ait düet parçası Kalp Boş ‘a klip çekerek çıkışını sürdürdü. Albümünde Ersay Üner’e ait iki parça bulunan Özalp Gürsel Çelik,Ozan Çolakoğlu,Kıvanch K Erhan Bayrak, Suat Aydoğan, Can Algeç, Yıldıray Gürgen gibi değerli aranjörlerler de çalışma fırsatı buldu.Ayrıca İlk albümünde sözü ve müziği kendisine ait üç parçaya yer veren Nil Özalp gelecek albümde daha çok besteci kimliğini öne çıkarmayı planlıyor.

Nil Özalp Haberleri

Yonca'nın eskisi Hande'nin yenisi
Hande Yener Berksan’la düet yaptığı “Haberi Var Mı” şarkısınınYonca Evcimik’in Yallah Sevgilim şarkısıyla benzerlik göstermesi sebebiyle mahkemelik olmuştu....
6 Nisan 2015 Pazartesi
Tüm Nil Özalp haberleri için tıklayın

Nil Özalp Videoları

Tüm Nil Özalp videoları için tıklayın