Duygu Çetinkaya Biyografisi

Duygu Çetinkaya Kimdir?

Eğitim ve öğrenim yaşantısını yoğun bir tempo da geçirmiş olan sanatçı, babasının asker olması nedeniyle farklı farklı şehirde yaşamak ve okumak zorunda kalmıştır.
Ankara, İzmir, İstanbul, İskenderun, Erdek, Gölcük yaşadığı şehirlerin sadece birkaçıdır.
İlköğretim öğreniminin bir kısmını Ankara Fatoş Abla Kız Kolejinde sürdürmüş olan sanatçı, geri kalan eğitim ve öğrenim hayatını İskenderun'da tamamlamıştır.
Ortaokul yıllarını Erdek'te,lise hazırlık sınıfını ise İzmir Menemen Anadolu Lisesinde geçirmiş olan Çetinkaya,lise 1. sınıfa geçtiğinde İsveç’in Stockholm kentine gitmiş ve eğitimine orada devam etmiştir.
Sanatçı İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunudur.

Oyunculuk kariyerinin başlangıç noktası; Show Tv'nin düzenlemiş olduğu Türkiye'nin Yıldızları Yarışması.
2002 - 2003 yılları arasında düzenlenen bu yarışmanın ardından,2003-2004 yıllarında TGRT'de yayınlanan Türkü adlı dizi ile oyunculuk kariyerine başlayan sanatçı,bu dizide Zeliha karakterini canlandırmış ve Furkan Engin ile başrolleri paylaşmıştır.

Beyaz perdedeki ilk filmi;
2004-2005 yıllarında Sinan Çetin'in yapımcılığındaki Plajda Kız Tavlama Klavuzu'dur.Vildan Atasever,Caner Özyurtlu,Damla Debre,Deniz Güngören gibi isimlerin de yer aldığı kadroda Melisa karakterini çanlandıran Çetinkaya, 2005-2007 yılları arasında ise Show Tv'de yayınlanan Silikon Vadisi adlı teknoloji programını Dinçer Karaca ile birlikte sunmuştur.
Çetinkaya’nın Beyaz perdede ki ikinci filmi ise; 2006- 2007 yılında Faruk Aksoy'un yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği Çılgın Dersane adlı sinema filmidir.Cüneyt Arkın,Hande Ataizi ,Tuba Ünsal,Yağmur Atacan,Alp Kırşan gibi isimlerin de yer aldığı film de Kurdela Yeşim adlı karakteri çanlandıran sanatçı, 2006-2007 yılında ise bir sitcom olan Cumhur Cemaat adlı dizide Asuman Dabak ve Hakan Bilgin'in sevimli kızları olan Bahar karakterini canlandırmıştır.
2007 yılının Eylül ayında yine Faruk Aksoy'un yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği Çılgın Dersane Kampta filminin kadrosunda da yer alan oyuncu, 2008-2009 yıllarında Kanal D ekranlarında yayınlanan; yapımcılığını TMC’nin üstlendiği Halit Ergenç ve Bergüzar Korel'in başrollerini paylaştığı Binbir Gece adlı dizide Tardu Flordun'un kız kardeşi Sezen İncioğlu karakteri canlandıran oyuncu başarılı performansı sayesinde 2009 yılında Elit Ödül Töreni'nde gelecek vaad eden oyuncu ödülüne layık görülmüştür.
Sanatçı Tv dizilerinin yanı sıra bir çok reklam ve kısa metrajlı filmlerde de rol almıştır.

Yönetmenliğini Ulaş Ak'ın yaptığı Nekrüt adlı 2008-2009 yapımı Türk komedisinde Ferhat yılmaz,Erol Günaydın,Başak Sayan gibi isimler ile kamera karşısına geçen sanatçı, bu filmde 1025 adlı karakteri canlandırmıştır.
8 Mart 2009'da ise Dördüncü Aranıyor adlı gençlik programı ile Show tv’ de karşımıza çıkan Çetinkaya, formatını kendi yazdığı programı; Yasemin Şefik ve Kerem Özşeker ile birlikte sunmuştur.
2010-2011 yıllarına geldiğimizde ise Özcan Deniz'in başrollerini Deniz Çakır ile paylaştığı Janset, Ragıp Savaş,Barış Falay,Aliye Uzunatağan,Naz Elmas gibi isimlerin de yer aldığı Ya Sonra adlı sinema filminde de Deniz karakteri canlandırmıştır.
Yakın arkadaşı olan şarkıcı Baha'nın yeni albümünde annesi Gülsün Çetinkaya'nın yazdığı Firar adlı parçanın klibinde de yer alan sanatçı, 14 Şubat 2011’de Güven Baran ile Kıvılcım adlı şarkıya düet yapmış,birçok ünlü oyuncunun da yer aldığı klibin, klip yönetmenliğini de kendisi üstlenmiştir.

Duygu Çetinkaya Haberleri

Bu Hafta 11 Film Vizyona Girecek
İrlandalı sinema oyuncusu Liam Neeson'ın başrolünde yer aldığı gerilim ve aksiyon filmi 'Soğuk İntikam' izleyiciyle buluşacak Anthony Maras'ın yönettiği 'Hotel Mumbai', Hindistan'ın finans ve eğlence başkenti olan Mumbai'de yaşanan gerçek bir öyküyü ...
21 Mart 2019 Perşembe
Ozan Doğulu yine aldattı!
Ozan Doğulu, önceki gece ünlü sosyetik Tuba Peksayar ile Arnavutköy'de bir mekanda sabahladı. İkili sarmaş dolaş halde öpüşürken fotoğrafları çekildi. Evli ve çocuklu müzisyen Ozan Doğulu, gazetecilerin görüntü aldığını anlayınca büyük panik yaşadı...
16 Mart 2017 Perşembe
Niran Ünsal'a hapis şoku
Niran Ünsal'ın Duygu Çetinkaya ile ilgili attığı tweet başını yaktı....
26 Eylül 2015 Cumartesi
Söylemezsem Olmaz - Tahir Sarıkaya: Acun Ilıcalı Duygu Çetinkaya'yı istememişti
Ünlü televizyon spikeri Tahir Sarıkaya, "Acun Ilıcalı Survivor yarışmasında Duygu Çetinkaya'yı istememişti" dedi....
27 Mayıs 2015 Çarşamba
Duygu Çetinkaya Merve Aydın'ın ağlaması için ne dedi?
TV8 ekranlarının sevilen sabah programı Aramızda Kalmasın'ın Survivor All Star yorumcusu Duygu Çetinkaya, "Ben Merve Aydın'ın ağlamasını samimi buldum" dedi....
12 Mayıs 2015 Salı
Duygu Çetinkaya ve Bozok arasında sular durulmuyor
Surivior All Star yarışmasından elenen Duygu Çetinkaya, takım arkadaşı Bozok'un hakkında söylediklerine cevap verdi....
5 Mayıs 2015 Salı
Tüm Duygu Çetinkaya haberleri için tıklayın