Urfi Çetinkaya’ya 24 Yıl Hapis Cezası

İstanbul Narkotik Polisinin 2004 yılında düzenlediği ' Son Tango ' operasyonu sonrası hakkında dava açılan Urfi Çetinkaya 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Talip Doğan hazır bulundu. Diğer sanıklar Urfi Çetinkaya, Abdulkadir Soybay ve Enver Sari ' yı duruşmada avukatları temsil etti. Firari saık Ferit Sari ise henüz yakalanamadığı öğrenildi.
Ağır Ceza Mahkemesi Narkotik Mahkeme Heyeti 


Mahkeme heyeti tarafından son sözleri sorulan sanık ve avukatlar beraat talebinde bulundu. Verilen aranın ardından davayı karara bağlayan Mahkeme Heyeti, sanık Abdülkadir Soybay'ı ' uyuşturucu madde ticareti yapma ' suçundan 10 yıl hapis ve 45 bin TL adli para cezası ile cezalandırdı. Sanıklar Urfi Çetinkaya, Talip Doğan ve Enver Sarı'nın ' uyuşturucu madde imal etmek ' suçundan 24'er yıl hapisle cezalandırılmasına hükmeden mahkeme heyeti ayrıca 3 sanığın 121 bin 587 lira adli para cezası ödemelerine karar verdi. Mahkeme Heyeti tutuklu sanık Talip Doğan'ın tutuklu kaldığı sürenin dikkate alınarak tahliye edilmesine karar verdi. Öte yandan firari sanık Ferit Sari'nın dosyası yargılanmasına devam edilmesi için ayrıldı.
İstanbul Narkotik Polisi, 2004 yılında ' Son Tango ' adıyla düzenlediği operasyonda İstanbul ve Rize'de eroin imalathanesi olarak kullanılaniki çiftlik evini basmıştı. Operasyonda, bir kamyonette nakledilmek üzere yüklenen 505 kilo eroin ele geçirilmişti.
11 Aralık 2013 Çarşamba günü yayınlandı