Spor Toto Süper Lig Gaziantep : 1 Trabzonspor : 0

Spor Toto Süper Lig ' de Gaziantepspor sahasında konuk ettiği Trabzonspor ' u 1-0 mağlup etti. Ligde ilk galibiyetini alan Gaziantepspor 3 puanla tanıştı. Maçın ardından açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Hikmet Karaman, istenilen futbolu sergileyemediklerini söyledi. Karaman, şunları söyledi:
Avrupa Cenk Tosun Spor Toto Gaziantepspor Hikmet Karaman 


”3 puan aldık sadece. Oyunun ilk yarısında kendi sahamızda oynamanın avantajını kullandık. Hücum görünen takım bizdik. İkinci yarı 10 kişi oynadık. Oyundan atılan oyuncumuz şuandaki kadronun en iyi oyuncularından biri. Oyundan atıldıktan sonra geriye çekileceksiniz. Bu futbol değil. Gerçekçi olalım. Aynı şey belki Trabzonspor için de geçerli. Bu çarkın içinde hepimiz varız. Lig maçlarında 3. maçımızı oynadık. Bu takımın teknik direktörü olarak ilk 11 ' i yapamadım. Benim gibi bütün takımlar yapamadı. Avrupa ' da takımlar hazırlık kampına gittiği zaman gideni geleni belli. Türkiye ' deki tüm kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Takımlar içinde devamlı değişiklikler oluyor. Geçen sene 8 hafta gol yemeyen bir takımız. Bu sezon bilanço ortada. 3-4 haftanın geçmesi gerekiyor. Transfer sezonu bitecek, herkes elindeki futbolculara göre takım dizecek. Savaştık, dan dun maçı aldık. Ötesinde bir şey yok. Rakip takım içinde geçerli. Farklı bir şey görmek istiyorum. Topu ayağına alan bir takım görmek istiyorum. Son 30 dakika 10 kişi eksik oynayan, hamle gücü de zayıf olan takımımız Trabzonspor ' a karşı direndi. Sadece 3 puan aldık. Ben teknik direktör olarak kendimi kandıramam. Yapmamız gereken çok iş var.”

Gaziantepsporlu futbolcular Cenk Tosun ile Bekir Ozan, yeni sezonun ilk galibiyetini aldıklarını ve kazandıkları için mutlu olduklarını dile getirdiler.Trabzonspor Antrenörü Şeref Çiçek ise, deplasmandan eli boş dönmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti. Çiçek,”Bizim için kötü bir gün oldu. Geriye düştük. Sonrada oyunun kontrolünü almak yerine hücum düşündük ama golü bulamadık. Sonuçta yapacak bir şey yok. Gaziantepspor ' u tebrik ediyorum. Milli maç arasında eksikleri gidermek istiyoruz. Gole kadar ataktaydık. Pozisyonlar yakaladık, ancak değerlendiremedik” dedi.

Trabzonsporlu futbolcular Bamba ve Sapara, kötü futbol ortaya koyduklarını, mağlup oldukları için üzgün olduklarını belirttiler.

3 Eylül 2012 Pazartesi günü yayınlandı