Spor Toto Kupası Gaziantepspor’un Oldu

Gaziantepspor, Spor Toto Kupası finalinde Fiyapı İnönü Stadı ' nda Orduspor ' u 3-1 yenerek kupayı kazanan taraf oldu.Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili Ufuk Özerten ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar, kupayı Gaziantepspor'un kaptanı Cenk Tosun'a verdi.
Orduspor Cenk Tosun Futbol Sporu Gaziantepspor 


Maçın ardından açıklamalarda bulunan Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, aldıkları sonuçla gelecek sezon yapacakları takviyeyle iyi işler yapacaklarını gösterdiklerini söyledi. Karaman, kupayı almalarından dolayı oyuncularını kutlayarak, “Arkadaşlarımız şehre güzel mesaj verdiler. Bu kupaya katılırken gençlere, oynamayan veya sakatlıktan dolayı uzun süredir bizden ayrı kalanlara şans vermeyi planlıyorduk. İlk 2 maçta rakipleri daha derli toplu görünce biz de kademeli olarak diğer oyuncuları oynatmaya başladık. Ölü halimiz bile finale yetti ve kupayı aldık” dedi.

Hikmet Karaman, fiziksel olarak üst noktalarda olmamalarına rağmen kupayı kazandıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Keşke 7-8 hafta daha olsaydı. Üstümüzdeki takımları geçebilirdik. Kulüp olarak üzücü olaylar yaşadık. En azından içerde olan başkanımız ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza kupa moral olarak iyi gelmiştir. Oyuncularımız da şehre mesaj vermiştir. Yönetim kuruluna da mesaj vermiştir. Bu kadro bozulmayacak. Üzerine 4-5 takviye yaparsak ligin büyük kulüpleriyle birlikte en güçlü takım oluruz mesajı vermiştir.”

CUPER: “OYNAMAYAN OYUNCULARI OYNATMA FIRSATI BULDUK”

Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper, finali kazanamadıkları için üzgün olduğunu söyledi. Play-off'a kalamayan takımlar için böyle bir organizasyonun düzenlendiğini vurgulayan Cuper, “Önümüzde uzun bir tatil olacaktı. Bu organizasyonun verimli olduğunu söyleyebilirim. İlk zamanlarda oynamayan oyuncuları oynatma fırsatı bulduk. Ucunda ödül olsaydı daha farklı olabilirdi” dedi.

Her takımın kupa kazanmak isteyeceğini kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, “Ancak oyuncuların bir süre sonra oynama isteği kalmıyor. Organizasyonda grupta 6 maçı kazandık. Ne yazık ki final maçını kaybettik. 'Bu turnuva gerekli miydi?' derseniz, bunu organizasyonu yapanlara sormak gerekiyor” diye konuştu.
18 Mayıs 2012 Cuma günü yayınlandı