Nihat Özdemir: Aziz Yıldırım'ın Aday Olduğunu Göreceğiz

Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir, Fenerbahçe'nin mayıs ayında yapacağı kongresinin takıma yakışan bir havada geçeceğini belirterek, ' Önümüzde 1 aydan fazla bir zaman var. Ne olacağını bilmiyorum. Aziz Yıldırım'ın aday olması söz konusudur. Aday olabilir. Olacaktır da inşallah. Olduğunda göreceğiz. Kararı verecek olan demokratik bir seçim olacak ' dedi.
Eskişehirspor 19 Mayıs Bursaspor Karabükspor Aziz Yıldırım 


Kalite Derneği Bursa Şubesi tarafından düzenlenen Kalite ve Başarı Sempozyumu'nda açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, 12 Mayıs'taki kongrede çoğunluk sağlanamazsa, kongrenin 19 Mayıs'ta tekrar toplanacağını belirterek, seçimin demokratik ortamda geçeceğini dile getirdi. Özdemir, ' İyi bir kongre olacak. Örnek bir kongremiz olacak. 3 Temmuzdan bu yana yaşadığımız sıkıntılı bir dönemde taraftarımız, kongre üyelerimiz, yüksek divan kurulu üyeleri Fenerbahçe yönetimine büyük destekte bulundular. Onların sayesinde bu noktalara geldik. Bize yakışan bir kongre yapacağız. Önümüzde 1 aydan fazla bir zaman var. Ne olacağını bilmiyorum. Aziz Yıldırım'ın aday olması söz konusudur. Aday olabilir. Olcaktır da inşallah. Olduğunda göreceğiz. Kararı verecek olan demokratik bir seçim olacak ' diye konuştu.

' FENERBAHÇE'YE YAKIŞAN BİR SEÇİM OLACAK '

Fenerbahçe'de 14 bin civarında kongre üyesinin olduğunu ifade eden Özdemir, ' Örnek bir kongre üyelik grubumuz var. Fenerbahçe'nin önümüzdeki 3 yılını yönetecek başkan yönetim kurulunu seçecek bir kongre olacak. İyi bir seçim olacağına inanıyorum. Türk sporuna ve Fenerbahçe'ye çok önemli katkılar sağlayacak başkanın seçilmesi gerekmekte. İnşallah da seçilecektir ' şeklinde konuştu.

' 3 TEMMUZ'DAN SONRA HAYATIM DEĞİŞTİ '

Bir gazetecinin ' 3 Temmuz'dan sonra hayatınızda ne gibi değişiklikler oldu? ' sorusuna Özdemir, ' Ben başkan vekiliydim. Benim ayrı görevlerim vardı. Fakat Aziz Yıldırım'ın 3 Temmuz'dan bu yana aramızda olmamasından dolayı böyle bir süreç yaşıyoruz. Aziz Yıldırım bütüN mesaisini Fenerbahçe'ye verirdi. Onun da bütün yükü bizim üzerimizde kaldı. Hepimiz Fenerbahçe ' yi götürmeye çalıştık. Bizler ona yardımcı olurduk. Bütün yükler benim üzerime gelmeye başladı. Ben de yönetim kurulu toplantımızda sahip olduğumuz görev ve sorumlulukları arkadaşlarıma dağıttım. Onla da beraber bu bilinçle bu işi yürütüyoruz. Her dalda yarışıyoruz. Her dalda yarı finalleri oynuyoruz. Her şey Helal olsun. Kongrede bakalım durum ne olacak göreceğiz ' açıklamalarında bulundu.

' 29 YILLIK HASRETE SON VERECEĞİZ '

Türkiye Kupası'nda yarı finalde Karabükspor ile karşılaşacaklarını dile getiren Özdemir, kupada iddialı olduklarını ifade ederek, ' Karabükspor ligin en iyi takımlarından birisi. Diğer taraftan da Bursaspor ve Eskişehirspor galibiyetiyle oynayacağız. İki takım da çok iyi takım. Ama şu anda bizim hedefimiz finale kalmak. Fenerbahçe bundan evvel 5 defa finale kaldı. Hep kaybettik. Bu sene inşallah kazanma şansımız olur. Geçen sene de finaldeydi. Hep böyle finale kalıp başaramama durumu oldu. 29 yıldır bu kupanın hasretindeyiz. İnşallah bu sene alacağız ' dedi.
' İKİ KUPAYI ALMAK İSTİYORUZ '

Play Off Süper final ve Türkiye kupasında kupaları kazanmak istediklerini kaydeden Özdemir, şöyle devam etti:
' Türkiye'nin 4 tane eski şampiyon olan takımı bu grupta oynayacak. Biz şu anda puan olarak geride başladık. Ama kendi evimizde ve deplasmanda oynayacağımız maçlarda galip gelip, serimizi devam ettirirsek, süper finalden de şampiyon çıkma durumumuz var. Allah'tan istediğim bu sene iki kupayı da alıp, bu sıkıntılı dönemde çok sıkıntı ve üzüntü duyan taraftarımızın yüreğine su serpmiş oluruz. Onu bekliyorum inşallah. '
14 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı