Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in Açıklamaları (Fenerbahçe Galatasaray derbisi)

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe beraberliğiyle Spor Toto Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlamalarıyla ilgili olarak, çok mutlu olduklarını söyledi.
Avrupa Sabri Sarıoğlu Florya Galatasaray 


Karşılaşmanın ardından yaklaşık 3 saat sonra şampiyonluk kupasını alan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, daha sonra basın toplantısı odasına gelerek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Mecburi hallerden dolayı geç gelebildiğini belirterek özür dileyen Terim, ' Bu şampiyonluğa emeği geçen herkesi kutluyorum. Rakiplerimizi de tebrik ediyorum, başta Aykut hoca olmak üzere. Hiçbirimiz için çok kolay bir yıl olmadı ' dedi.

' Bir kupa mı aldık, iki kupa mı aldık. Şampiyon mu olduk, 3 gün sonra bir maç daha oynar mıyız düşünceleriyle Galatasaray takımı şampiyon oldu ' ifadelerini kullanan Terim, ' Kendilerine söz verdiğim taraftarlarımıza, elimi göğsüme koyarak selam gönderiyorum. Onlara söz vermiştim. Bu başarıda çok büyük katkıları var ' diye konuştu.

Terim, sezon başında biraz bocalamalarına karşın, takım olarak istikrarlı bir çizgi çizdiklerini söylerken, şöyle konuştu:

' 14. haftada aldığı liderlik sonrası buraya da birinci olarak gelen Galatasaray, şimdi şampiyon olarak dönüyor. Bu sene bizim adımıza başarılı geçmiştir. Bir sürü de rekorlar kırdık. Esas hedefimiz Avrupa'da başarılı olabilmek. Daha gideceğimiz çok yol, yapacağımız çok iş var. Yapmak istediğimiz, planladığımız, önümüzdeki yıllarda daha büyük Galatasaray takımını meydana getirmek için çok önemli bir virajdı şampiyonluk. Bazen şampiyon olunca bazı şeyleri kestirmeden halledebilirsiniz. Çok çalışmamız lazım. '

' BU ŞAMPİYONLUK, ANALARIMIZIN AK SÜTÜ GİBİ HELALDİR '

Fatih Terim, kutlamalar için Galatasaray taraftarına ricada da bulunurken, ' Eğlenmeli ve sevinmeliler. Kutlamak en büyük hakları. Bu şampiyonluk, analarımızın ak sütü gibi helaldir. Ama bu, başkasını rahatsız etmek, incitmek manasına gelmemeli. Centilmenliği burada da bilmeliler. Kimsenin zarar görmesini istemem ' diye konuştu.

Ayrıca, kupanın geç alınabilmesiyle ilgili yöneltilen bir soru üzerine Terim, ' Konuşacak çok şey var. O kısmı başkanımız ve yöneticilerimiz sizlerle paylaşır. Takdir edersiniz ki, benim mecalim de yok. Buradan Florya'ya nasıl giderim bilmiyorum. Herkes bizi bekliyor ' yanıtını verdi.

Galatasaraylı futbolcu Sabri Sarıoğlu, kupa töreni sonrası saha içinde yaptığı açıklamada, kupanın Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda verilmemesi için uğraş verildiğini savundu.

Hakları olan kupayı oynadıkları son sahada almaları gerektiğini dile getiren Sabri, ' Biz bekledik. Kupa için sabaha kadar da olsa bekleyecektik. Işıkları açmadılar. Sabahın 7-8'inde hava aydınlanıyor, gerekirse o zamana kadar bekleyecektik kupayı almak için. Çok mutluyum ' şeklinde konuştu.

13 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı