Akdağ: '(BAE Dışişleri Bakanı Zayed'in sosyal medya paylaşımı) Çıkıp özür dilemesi gerekir' - İSTANBUL

Akdağ: "(BAE Dışişleri Bakanı Zayed'in sosyal medya paylaşımı) Çıkıp özür dilemesi gerekir" - İSTANBUL - Başbakan Yardımcısı Akdağ'ın ziyaretinden görüntüler - Başbakan Yardımcısı Akdağ'ın açıklamaları - MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan'ın açıklamaları - Recep Akdağ: - "(BAE Dışişleri Bakanı Zayed'in sosyal medya paylaşımı) Müthiş bir ortam oluşmuşken Kudüs'e karşı, bütün Müslümanlar el, güç, gönül ve ağız birliği yapmışken böyle ifadeler Müslüman bir ülkenin dışişleri bakanına yakışmamaktadır. Bunu şiddetle kınıyorum. Çıkıp özür dilemesi gerekir"İSTANBUL (AA) - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed'in sosyal medya paylaşımına ilişkin, "Müthiş bir ortam oluşmuşken Kudüs'e karşı, bütün Müslümanlar el, güç, gönül ve ağız birliği yapmışken böyle ifadeler Müslüman bir ülkenin dişişleri bakanına yakışmamaktadır. Bunu şiddetle kınıyorum. Çıkıp özür dilemesi gerekir." dedi.
Akdağ, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ziyaretinin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu.Akdağ, Bağımlılıkla Mücadele Kurulu'nu kurduklarını hatırlatarak, bu kurulun çalışmalarına sivil toplum kuruluşlarını yapacakları katkıyı görüştüklerini söyledi.

MÜSİAD'ın Türkiye'nin çok seçkin bir kuruluşu olduğunu belirten Akdağ, "MÜSİAD iş adamlarınımızın bir araya gelip milli bir duruş sergiledikleri ve bir taraftan da ekonomiye daha fazla nasıl katkı sağlarız diye ciddi bir biçimde çalıştıkları bir kurum. Dolayısıyla bu hassasiyetlerin içinde gençleremizin, geleceğimizin var olduğunu biliyoruz. Bu sebeple bu ziyaretleri yapıyoruz." diye konuştu.
Akdağ, bağımlılıkla mücadelenini top yekün yapılması gerektiğine dikkati çekerek şöyle konuştu:"Mesela uyuşturucu ve alkol kullanımı ile mücadele edelim gençlerimiz açısından. Bunlar çok önemli ama eğer sigara mücadelesini kazanamazsak bunlarda kaybederiz. Çünkü her sigara içen elbette uyuşturu, alkol kullanmıyor ama uyuşturucu ve alkol kullananların hakkında dünyada ve Türkiye'de bir çok araştırma var. Uyuşturucu ve alkol kullanalar sigara içenlerin arasından çıkıyor. Dolayısıyla mücadeleyi bir taraftan bakanlıklarımızla ama öbür taraftan da sivil toplumumuzla yürüteceğiz. Bu bağımlılık dediğimiz şey sigaradan alkole, uyuşturucuya, teknolojinin yanlış kullanımına ve kumara varıncaya kadar hepsi netice itibari ile geleceğimizi yok edebilecek bir salgın tehlikesi riski taşıyor. Hükümetimiz bu işe ciddiyetle eğilmektedir. Cumhurbaşkanımızın bu meselede son derece hassas. Dünyada bu işe karşı en ciddi mücadaleyi veren lider ünvanı almıştır". - "Böyle bir tweet atması için bir politikacını aklını kaybetmesi lazım"Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed'in sosyal medyada Fahrettin Paşa hakkındaki paylaşımıyla ilgili de konuşan Akdağ, şunları kaydetti:"Böyle bir tweet atması için bir politikacını aklını kaybetmesi lazım. Ya hiç tarih bilmeyecek ya da bu kadar gerçeği saptırmaya çalışan, yalan ve iftira ile dolu bir tweeti nasıl ortaya koyar. Fahrettin Paşa'nın Medine müdaafası gerçekten göz yaşartıcı bir müdafaadır. Allah'a şükür bizim ecdadımız kutsal topraklar için canlarını vermekten kaçınmamış insanlar. Bu aslında bir oyun. Geçmişte nasıl Arap - Türk düşmanlığı oluşturmaya çalışanlar varsa aradan uzun geçmiş olmasına rağmen bunu bir daha sahneliyorlar. Müslümanlar birbirlerinin kardeşidir. Dolayısıyla Allah'a şükür müthiş bir ortam oluşmuşken Kudüs'e karşı. Bütün Müslümanlar el, güç, gönül ve ağız birliği yapmışken böyle ifadeler Müslüman bir ülkenin dişişleri bakanına yakışmamaktadır. Bunu şiddetle kınıyorum. Çıkıp özür dilemesi gerekir. Kendisinin, ülkesinin yada bunu kim yapacaksa bunu bir an önce yapsın. Gercekten bu ciddi rezalet.MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Kaan, uyuştucu bağımlığı ile ilgili önemli bir toplantı yaptıklarını belirterek, "Uyuşturcu bağımlılığı karşıtı ortak mücadele yapılması konusunda hem fikir olduk. MÜSİAD ailesi olarak Türkiye genelinde 86 nokta ve yurt dışında da 68 ülkede faaliyet gösteren kuruluşu olarak iyi çözümler sunabilmek amacıyla farkındalığın arttırılaması, sigaradan başlayıp uyuşturucuya kadar süren bu sürece beraber inşallah koordine edeceğiz. Yönetim kurulundan görevlendirme yaparak tüm Türkiye'de mümkün olduğu sonuçların en aza indirgeyerek çalışmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.Akdağ, MÜSİAD'ın ardından Türkiye Gençlik Vakfı'nı ziyaret etti.
Bağımlılık Kutsal Topraklar Yurt Dışı Kutsal Toprak Dışişleri Bakanı 

20 Aralık 2017 Çarşamba günü yayınlandı