Ünlü isimlerden Demirören ailesine taziye ziyareti

Orhan Gencebay röportaj
Başbakan Ziyaretçiler İş Dünyası Taziye Ziyareti Ölüm Haberi 

-Mesut Yılmaz röportaj
-Yalıya gelen ziyaretçilerden görüntü
-Detaylar

( İSTANBUL )- Mesut Yılmaz ve Orhan Gencebay'dan Demirören ailesine taziye ziyareti- Eski başbakan Mesut Yılmaz: "Vefat etmesinden büyük üzüntü duydum"- Orhan Gencebay: "Yaklaşık 50 yıldır bir dostluğumuz vardı" İSTANBUL

- 79 yaşında hayatını kaybeden ünlü işadamı Erdoğan Demirören'in Anadolu Yakası'ndaki yalısına taziye ziyaretleri sürüyor. Sanat, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda isim Demirören ailesini ziyaret ederek, taziylerini iletti. Ünlü iş adamı Erdoğan Demirören 79 yaşında hayatını kaybetti. Demirören'in ölümü iş dünyasını yasa boğarken, acı haberi alan aile yakınları ve sevenleri ünlü iş adamının Anadolu Hisarı'ndaki yalısına geldi. Ölüm haberinin ardından Demirören'in yalısı adeta ziyaretçi akınına uğradı. Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, işadamı Cavit Çağlar, Gazeteci Güneri Cıvaoğlu gibi çok sayıda isim yalıya gelerek, Demirören ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, "Erdoğan bey bizim bizim aynı zamanda aile dostumuzdu. Çok uzun zamandan beri birlikteliğimiz vardı. Vefat etmesinden büyük üzüntü duydum. Türk sanayisine katkıda bulunmuş bir insandı. Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün yakınlarına da sabır diliyorum" dedi.
"Birbirimizi çok severdik" Acı haber üzerine hastaneye gelen ünlü sanatçı Orhan Gencebay ise, "Erdoğan Demirören benim çok eski dostum. Eskimeyen bir dostluğumuz olan ağabeyimdi. Yaklaşık 50 yıldır bir dostluğumuz vardı. Çok sevdiğim bir insandı. Birbirimizi çok severdik. Son zamanlarda göremediğim için çok üzgünüm. Telefonla konuştuğumuzda şunu söylemişti. 'Ya Orhancığım ölüp gideceğiz, hala son zamanlarda göreüşemiyoruz' diye birbirimizle görüşememenin üzüntüsünü belirtmişti. Çok sevdiğim bir ağabeyimi bugün kaybettik" dedi.
Ölüm haberini alınca derin üzüntü duyduğunu ifade eden Orhan Gencebay, "Dün rahatsız olduğunu hastaneye yattığını öğrendim. Son derece üzüldüm. 10 gündür arıyordum, ulaşamıyordum. Mesaj atmıştım. Bugün de Sevim Hanım'la ziyaretine gelecektik fakat telefonuma ölüm haberi gelince şok oldum" şeklinde konuştu.
Orhan Gencebay, Erdoğan Demirören'in Türkiye için önemli bir değer olduğunu söyleyerek, aile fertlerinin hastanede olmadığını, evlerine giderek taziye ziyaretinde bulunacağını belirtti.
(HB-
8 Haziran 2018 Cuma günü yayınlandı