Erkek kuaförden ‘Çocuk gelinlere hayır’ kampanyası

İş yeri sahibi çocuk gelinlere hayır afişlerini kapıya ve salona asması
Mazlum Kuaför Salonu Çocuk Gelinler Kız Çocuklar Çocuk Gelin 

-18 ile 17 salonda asılan afişlerden detay
-İşletmecisi Murat Değirmenci röportaj
-Kuaför işletmecisi salonda müşterilere fon çekmesi
-Vatandaş Vesile Kardaş röportaj
-Salondan detay
-Vatandaş Evin Oğuz röportaj

( BATMAN -ÖZEL) BATMAN

- Batman’da bir kuaför, bireysel olarak, “Çocuk gelinlere hayır” kampanyası başlatarak, 18 yaşının altındaki çocuklara gelin başı ve makyajı yapmama kararı aldı. Kuaför, aldığı kararı, iş yerine yazılar asarak duyurdu. Batman’da kuaför salonu işleten Murat Değirmenci, bireysel olarak, “Çocuk gelinlere hayır” kampanyası başlattı. Kampanya çerçevesinde 18 yaşının altındaki çocuklara gelin başı ve makyajı yapmayan Değirmenci, bunu da iş yerine astığı yazılarla müşterilerine duyurdu. Değirmenci, çocuk yaşta evliliğe karşı olduğunu belirterek, “Küçük yaşta rızasız ve zorla evlendirilen, çocukluğunu yaşayamadan kadınlığa sürüklenen, henüz kendisi çocukken çocuk sahibi oldurulan masum ve mazlum kız çocuklarının boynuna asmış olduğu büyük bir insanlık ayıbıdır. Bu bağlamda kuaför salonu olarak 17 ila 18 yaşındaki gençlere gelin başı ve makyajı salonumuzda yapmama kararı verdik. Çocuk gelinlere hayır diyoruz” dedi.
Müşteri Vesile Kardaş, kampanyayı desteklediklerini anlatarak, “Umarız çevremizde bu işletmelerin sayısı artar ve herkes çok duyarlı olur. Çocuk gelinleri toplumuzun kanayan yaralarından biridir. Artık çocuklarımızı gelin olarak değil de okul okumuş meslek sahibi olarak görmek istiyoruz. Umarım toplum daha bilinçlenir” diye konuştu.
Müşteri Evin Oğuz ise, “18 altı çocuk gelinlerimizin evlenmelerine karşıyız. Kuaför arkadaşımızın başlatmış olduğu bu kampanyadan dolayı çok mutluyuz. Herkes bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz” ifadelerinde bulundu
9 Ocak 2018 Salı günü yayınlandı