- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: - “Zirveyi Türkiye ile BRICS arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi açısından bir fırsat olarak görüyoruz” - “Bricks yeni kalkınma bankası ve iş konseyi ile Türkiye’deki konsey arasında işbi..

Erdoğan açıklama

( JOHANNESBURG ) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:- “Zirveyi Türkiye ile BRICS arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi açısından bir fırsat olarak görüyoruz”- “Bricks yeni kalkınma bankası ve iş konseyi ile Türkiye’deki konsey arasında işbirlikleri tesis edebileceğimizi düşünüyorum”- “Adil, tarafsız yeni bir uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu oluşturulması amacıyla BRICS ve Türkiye de ayrı ayrı yürütülen çalışmalarda birlikte hareket edebiliriz”- “Bugün burada Türkiye’yi değil İİT üyesi Müslüman ülkelerini temsilen bulunuyorum”- “Dünyamız oldukça sancılı dönemden geçiyor son yıllarda savaşların ekonomik krizler doğal felaketler insanlık üzerinde ne denli yaralar açtığına hep birlikte şahit olduk”- “BRICS’in 10. Zirvesi olarak Afrika’da belirlenmiş olması son derece önemlidir” JOHANNESBURG
Kredi Derecelendirme Kuruluşu Ekonomik Kriz Kalkınma Bankası Milyar Dolar Uluslararası 


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Dünyamız oldukça sancılı dönemden geçiyor son yıllarda savaşların ekonomik krizler doğal felaketler insanlık üzerinde ne denli yaralar açtığına hep birlikte şahit olduk” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Güney Afrika'da BRICS Outreach Çalışma Toplantısı’nda konuştu.
Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şöyle: “Zirveyi Türkiye ile BRICS arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi açısından bir fırsat olarak görüyoruz. BRICS yeni kalkınma bankası ve iş konseyi ile Türkiye’deki konsey arasında işbirlikleri tesis edebileceğimizi düşünüyorum. Adil, tarafsız yeni bir uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu oluşturulması amacıyla BRICS ve Türkiye de ayrı ayrı yürütülen çalışmalarda birlikte hareket edebiliriz. Bugün burada Türkiye’yi değil İİT üyesi Müslüman ülkelerini temsilen bulunuyorum. Dünyamız oldukça sancılı dönemden geçiyor son yıllarda savaşların ekonomik krizler doğal felaketler insanlık üzerinde ne denli yaralar açtığına hep birlikte şahit olduk. Mutlu bir azınlık dışında hiç kimseyi tatmin etmiyor. 10 yılda bir tekrarlanan ekonomik krizlerle bugünlere geldik Bu yapının ele alınmadan değişmeden devam etmesi mümkün değil. Türkiye kalkınma yardımları arasında gelen ülkeler arasında. İnsani yardımlarda açık ara birinci sırada bulunuyoruz, milli gelirine oran en fazla yardım yapan ülkedir. Batılı ülkenin mültecilerin dikenli tel örgülerine mahkum ettiği bir ortamda Türkiye 32 milyar dolar para harcamıştır. BRICS’in 10. Zirvesi olarak Afrika’da belirlenmiş olması son derece önemlidir”
27 Temmuz 2018 Cuma günü yayınlandı