Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sığınmacıların buruk bayramı

20 Ağustos 2012 Pazartesi günü yayınlandı Suriye’de yaşanan olaylardan kaçan 51’i asker toplam bin 507 kişi daha Türkiye’ye sığındı.

Ülkelerinde şiddeti her geçen gün artan iç savaştan kaçan 51’i asker, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan toplam bin 507 kişi, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Bükülmez ve Kavalcık köylerine gelerek Türkiye'ye sığınma talebinde bulundu. Suriyeliler, sınırdaki işlemlerinin ardından güvenlik önlemleri altında Reyhanlı Hac Konaklama Tesislerine getirildi.

Aralarında 2 albay, 1 yarbay, 1 yüzbaşı, 1 binbaşı, 1 üsteğmen, 1 teğmen, 2 başçavuşun da olduğu 51 asker ve aileleri Apaydın Kampı'na, diğer sığınmacılar ise Kahramanmaraş'a gönderildi.

Suriye'nin Halep ve İdlip kentlerine bağlı köylerde çıkan çatışmalarda silahla yaralandığı belirtilen aralarında kadın ve çocukların da olduğu 15 Suriyeli ise Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Durumu ağır olan 3 yaralı Antakya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı