Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Rehinelerin hepsi serbest

15 Mayıs 2013 Çarşamba günü yayınlandı Afganistan'da Taliban tarafından rehin tutulan ve Türk makamların girişimiyle serbest bırakılan 4 kişi Adana'ya geldi.

Afganistan'ın Logar kentinde bir helikopterin acil iniş yapması sonucu Taliban tarafından kaçırılarak 3 haftadan fazla alıkonulan 8 Türk'ten serbest bırakılan 4'ü Adana Havaalanı'na geldi.

Kabil'den yola çıkan Erkan Kaya, Milayim Çelik, Nurettin Koştur ve Abdülbaki Aslanhan, İstanbul aktarmalı olarak Adana'ya ulaştı.

İç hatlar terminalinde beklenen 4 kişiden Çelik, Koştur ve Aslanhan çalıştıkları şirketin yetkilileriyle dış hatlar terminalinden çıkarak havaalanından ayrıldı.

Kendisini davul zurna ve Türk bayrağı ile karşılayan ailesi ve yakınlarının yanına gelen Erkan Kaya, burada yaptığı açıklamada, serbest bırakılmalarına sevindiğini belirterek, "Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Afganistan Büyükelçimiz, oradaki polisler ve emeği geçenlerin hepsinden Allah razı olsun. Allah'a çok şükür aileme ve yakınlarıma kavuştum" dedi.

Türk çalışanlar, 21 Nisan'da helikopterlerinin acil iniş yapması sonucu Taliban tarafından kaçırılmıştı.

Muhabir: Ali Güreli-Yusuf Koyun

Yayıncı: Tevfik Işık


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı