Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Gaziantepspor'a baskın

3 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Gaziantepspor yöneticileri ve kulüp çalışanlarına yönelik soruşturmanın konusunun teşvik primi verilmesi ve şike yapılması olmadığını bildirdi.

Başsavcılık, 2011 Ekim ayı içerisinde yapılan soruşturmanın son aşamasına gelindiğini, yapılan çalışmalar sonucu bir takım fatura ve harcamalar üzerinde yolsuzluk bulgularına ulaşıldığını duyurdu.

ESKİ VE YENİ 50'YE YAKIN GAZİANTEPSPORLU YÖNETİCİ GÖZALTINDA
Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl’ın da aralarında bulunduğu 50’ye yakın yönetici ve kulüp çalışanının gözaltına alınması ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, 2011 yılının Ekim ayında başlatılan soruşturmanın son aşamasına gelindiği kaydedilerek, "Daha önce el konulan, Kızıl Şirketler Grubu’na ait bilgi, belge ve bilgisayar kayıtları ile Gaziantep Spor Kulübü’ne ait bilgi, belge ve bilgisayar kayıtları, karşılaştırmalı olarak titiz bir şekilde incelenmiş, bu incelemeler sonucunda, bir takım fatura ve harcamalar üzerinde, yolsuzluk bulgularına ulaşılmıştır. Tahkikat yoğun olarak, son beş yılı kapsamakta olup, tahkikata ilişkin her husus, çok ince detayına kadar incelenmiştir." denildi.

Bilgi ve belgelerin büyük bir kısmının, banka ve finans kuruluşlarının genel müdürlükleri, Futbol Federasyonu Başkanlığı ve Spor Toto Teşkilat Genel Müdürlüğü’nden temin edildiği aktarılırken, soruşturmanın konusunun teşvik primi verilmesi ve şike yapılması gibi sportif konular ile alakalı olmadığı açıklandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Dosya üzerinde gizlilik kararı olduğundan, dosya ile ilgili bilgiler kamuoyuna sunulamamış olup, soruşturmada gelinen bu aşamada, Cumhuriyet Başsavcılığımızın, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne talimatları doğrultusunda, altı ilde yapılan çalışma neticesi, Gaziantep Spor Kulübü Başkanı da dahil, kulüp ile ilgili, elliye yakın kişi göz altına alınmıştır. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı