Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Adli önünde kalem bıraktılar

15 Eylül 2012 Cumartesi günü yayınlandı Odatv davasında aralarında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri, sanatçılar ve gazetecilerin de bulunduğu bir grup İstanbul Adliyesi önünde eylem yaptı.

Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını isteyen grup, protesto amacıyla kalem bıraktı. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 5’i tutuklu 13 sanık yargılanıyor. Duruşma öncesinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Milletvekilleri Oktay Ekşi, Haluk İyidoğan, Celal Dinçer, partinin İstanbul il yönetimi, gazeteciler Ahmet Hakan, Ayşenur Arslan, sanatçılar Tarık Akan, Bedri Baykam ve Orhan Alkaya’nın da aralarında bulunduğu grup eylem yaptı.Odatv ve terör örgütü KCK davasında tutuklu gazetecilerin de aralarında bulunduğu sanıkların fotoğraflarını adliye önünde yere seren grup, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi. Grup adına basın açıklaması yapan Ayşenur Arslan, “Biz gazeteciler bu pankartın arkasında, fotoğraflarımızda yerde olmamalıyız. Siz kameraman ve muhabir arkadaşlarımızın yanında olmalıyız. Gazeteci olarak durmamız gereken yer o. Ne yazık ki değiliz. Bizler fotoğrafları olan arkadaşlarımızın, cezaevlerinde tutuklu olarak yıllardır ceza çeken arkadaşlarımızın durumunu anlatabilmek için buradayız. Aslında durum çok net. ‘O haberi niye yazdın, bu haberi niye yapmadın’ diye soruluyor arkadaşlarımıza.” dedi.

Davada bazı sanıkların tahliye edilmesini beklediklerini ifade eden Arslan, “Umarım bugün arkadaşlarımızın bir bölümünü almak için Silivri’de olacağız. Yine hoplayıp zıplayacağız. Sonra içerde kalanları almak için burada buluşacağız. Yine Silivri’ye gideceğiz.” diye konuştu.

Arslan, “Soner içeride benim için yatıyor. Ben konuşmayım diye yatıyor. Barış Terkoğlu sizin için yatıyor. Siz konuşamayın diye yatıyor. Bunu bilmek, gazeteciliğimizi bilmek ve gazeteciliğimizi sonuna kadar savunmak için buradayız.” ifadelerini kullandı.Basın açıklamasının ardından gruptakiler ellerinde bulunan kalemleri ‘Zindanlar boşaltılsın, gazetecilere özgürlük’ yazılı pankartın üzerine bıraktı. Odatv davasında Soner Yalçın, Yalçın Küçük, Hanefi Avcı, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan tutuklu, 8 de tutuksuz sanık yargılanıyor.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı