Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Irak'ta siyasi gerilim

25 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı Irak'ta, istifa eden Sanayi ve Maden Bakanı Ahmed el-Kerbuli'nin kardeşi ve Irakiye Bloku Milletvekili Muhammed el-Kerbuli, ağabeyinin halka yönelik katliama ortak olmamak için istifa ettiğini söyledi.

Muhammed el-Kerbuli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak ordusuna bağlı güçlerin Havice'de göstericilere yönelik yaptığı katliam sebebiyle, ağabeyim Kerbuli bu akşam görevinden istifa etti" dedi.

Havice'de medeni ve barışçıl göstericileri katledenlerin 48 saat içinde tespit edilmesi ve yargı önüne çıkarılmasını istediklerini ifade eden Kerbuli, "Ne yazık ki lafımızı dinleyen çıkmadı. Bakan bey, Irak halkına yönelik baskıların arttığı bu dönemde görevine devam etmeyi anlamsız bularak, istifasını yazılı olarak ilgili makama iletti" diye konuştu.

Irak Başbakan Yardımcısı Salih Mutlak, Bilim ve Teknoloji Bakanı Abdulkerim es-Samarrai, Eğitim Bakanı Muhammed Temim, Irak ordusunun Havice'deki müdahalesini protesto için görevlerinden istifa etmişti.

Güvenlik güçlerinin Havice ilçesindeki göstericilere müdahalesinde ve sonrasında çıkan çatışmalarda 92 kişi ölmüştü.

Muhabir: Nazmi Akyol / Mustafa Yıldız

Yayıncı: Tarkan Demir


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı