Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ergenekon Davası

14 Mayıs 2013 Salı günü yayınlandı "Ergenekon" davasının yarın görülecek olan duruşmasında, tutuklu yargılanan CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunması alınacak.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, duruşmanın öğleden sonraki oturumunda sanıkların esas hakkındaki savunmalarının alınmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Özese, yarınki duruşmada tutuklu yargılanan CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın, 16 Mayıs Perşembe günü Tuncay Özkan'ın, 17 Mayıs Cuma günü de CHP'li vekil Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın son savunmalarının alınacağını belirtti.

Duruşmada daha sonra tutuklu yargılanan eski Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol, mütalaaya ilişkin beyanda bulundu.

Erenerol, savunmasına Reyhanlı'daki patlamada yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyerek başladı.

Kurtuluş Savaşı'nda, dedesi Papa Eftim'in Mustafa Kemal Atatürk'ün desteği ile Türk Ortodoks Patrikhanesi'ni kurduğunu söyledi.

Bartholomeos'un Fener Rum Patrikhanesi'nin başına getirilmesiyle ekümenikliğin uluslararası arenada dillendirilmeye başlandığını ifade ederek, "Ancak Türk Ortodoks Patrikhanesi'nin varlığı, halen amaçlarına gerçek anlamda ulaşmada engeldi. Bu yüzden bu operasyonda benim tutuklanmamı sağladılar" dedi.

Bu davada tutuklanmasının kendisi için bir şeref olduğunu ifade eden Erenerol, "91 yıl sonra bu operasyonla Türk ordusuna açılan savaşta Genelkurmay Başkanı sanık sandalyesine oturtulurken, onun yanında Papa Eftim'in torunu Sevgi'nin oturtulması bir tesadüf mü- Asla. Bu salonda Genelkurmay Başkanımızın yanında olmak benim için şereftir, onurdur namustur" diye konuştu.

Duruşma, yarına ertelendi.

Muhabir: Hanife Sevinç

Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı