Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kadir Gecesi İdrak Edildi

16 Ağustos 2012 Perşembe günü yayınlandı Eyüp Sultan Camisi, Kadir Gecesi'nde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Cemaat camiyi hınca hınç doldurdu. İçeri giremeyenler caminin etrafında ibadetlerini gerçekleştirdi. Kadir Gecesi’ni Eyüp Sultan Camisi’nde geçirmek isteyenler saatler öncesinden Eyüp'e geldi. Kısa sürede cami ve çevresi adeta doldu taştı. Cami etrafında yer bulamayanlar Eyüp Meydanı civarına gelerek burada iftar hazırlıkları yaptı. Ezanın okunmasıyla birlikte iftarını açanlar daha sonra namaz kılmak için camiye akın edince izdiham oluştu. Bazı vatandaşlar Kadir Gecesi’ni Eyüp Sultan Camisi’nde geçirmek için şehir dışından geldiğini söyledi.

Kadir Gecesi'ni İstanbul'da Eyüp Sultan'da geçirmek için Fransa'dan geldiğini söyleyen Kadri Metin, "Bu geceyi idrak edebilmek için Fransa'dan geldik. Avrupa'da bugünleri tam anlamıyla idrak ederek yaşayamıyoruz. Türkiye'de bu geceleri yaşamanın bizim için ayrı bir güzelliği var. Burası çok manalı bir yer. Bugün de insanlar buranın manasını bildiklerinden dolayı gelmişler. İğne atsan yere düşmez. Eyüp Sultan'ın havası daha bir başka. Bu hava herkesi buraya çekiyor" dedi.

Askerden hava değişikliği ile geldiğini söyleyen Muhsin Yıldız, "Düzce'de askerim. Hava değişikliğine geldim. Hislerimi size kelimelerle anlatamam. Kadir Gecesi'ni Allah bana Eyüp Sultan Camisi'nde yaşamamı sağladı. Şükürler olsun Allah'a. İnşallah seneye de burada kadir gecesini yaşamak bana nasip olur" diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı