Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

MHP'liler çok kızdı

12 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Tüm milletvekilleri olarak, Genel Başkanımızın, MHP üzerinde uygulanan tezgah ile ilgili 8 Mayıs 2012 tarihinde kullandığı ifadelerin hepsinin arkasındayız.

Hodri meydan. Ey cumhuriyet savcısı, ey cübbeliler, ey Recep Tayyip Erdoğan, yüreğinizi yetiyorsa hepimiz bu ifadelere katılıyoruz. Varsa yüreğiniz hepimizin dokunulmazlığını talep edin. Genel Başkanımızın koyduğu iradenin arkasında olacağız.” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve Mehmet Şandır, TBMM’de partili milletvekilleri ile basın toplantısı düzenledi.

Vural, sürdürülen çözüm sürecinin aslında bir yıkım projesi olduğunu belirterek, “PKK’nın taleplerine boyun eğerek yıkım sürecini başlatan AKP’ye, kılavuzlarına, tek dik duruş sergileyen MHP’dir. Bu duruş Başbakan’ı, AKP ve kılavuzlarını korkutmuş ve rahatsız etmiştir. Milliyetçi duygulara sahip vatanseverler terörist ilan edilmiş, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli hedefe konulmuştur. Başbakan’ın talimatı ile savcılar harekete geçirilerek Genel Başkanımız hakkında fezleke düzenletilmiş ve Meclis’e gönderilmiştir.” şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın, MHP üzerinde baskı kurmak istediğini savunan Vural, “Teröristlerle kucaklaşanların dokunulmazlıklarını kaldırmayıp, dokunulmazlıklarına çifte zırh geçiren Erdoğan ve arkadaşları, Genel Başkanımızın dokunulmazlığını kaldırmak istemektedir. Başbakan, MHP’yi yargı eli ile sindirmeye çalışmaktadır. Bir taraftan PKK siyasallaştırılırken, 44 yıldır demokrasi mücadelesi veren MHP, PKK karşısında sinsi oyunlarla, MHP’yi kapatma girişimleri konusu Başbakan’a sual olarak yöneltilebilmektedir. Bu demokrasinin geldiği utanç verici bir tablodur.” şeklinde konuştu.

Vural, şöyle devam etti: “MHP’yi yıkım sürecine dahil edemeyenlerin MHP üzerinde operasyonlar düzenleyeceğini, komplolar planladığını geçen hafta ifade etmiştim. Süreç aynen işlemektedir. Bugün AKP, hükümetin ve devletin kurumları aracılığı ile MHP üzerinde baskı, sindirme, korkutma planları yapmakta, yargıyı da bir araç olarak kullanılmasını temin etmektedir. Bu çerçevede özellikle üniversitelerde PKK terör örgütünün yapılanması meşrulaştırılarak oradaki öğrencilerimizin üzerine gönderilmesi planlanmakta böylece 12 Eylül’de karambolden istifade eden Erdoğan üniversitelerde de saldırttıkları PKK’lılar ile oluşturdukları huzursuzluk ortamından faydalanmak istiyor. Kimin nerede ne toplantı yaptığını biliyoruz. Üniversitelerdeki tezgahların nasıl ülkücü hareket üzerinden yönlendirilmek istendiğini biliyoruz. Sayın Genel Başkanımızın 2 yıl önce söylediği sözler bahane edilerek dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke düzenleten Erdoğan, yüreğin yetiyorsa MHP’nin Genel Başkanı ve milletvekillerine imzanla fezlekeni gönder. Göndermezsen namertsin. Ne ülkeyi bölmeye ne de MHP’yi susturmaya gücünüz yetmeyecek. Biz Genel Başkanımız ve 50 milletvekili ile hepimizin dokunulmazlığını kaldırmanızı talep ediyoruz… Genel Başkanımızın, MHP üzerinde uygulanan tezgah ile ilgili 8 Mayıs 2012 tarihinde kullandığı ifadelerin hepsinin arkasındayız. Hodri meydan. Ey cumhuriyet savcısı, ey cübbeliler, ey Recep Tayyip Erdoğan, yüreğinizi yetiyorsa hepimiz bu ifadelere katılıyoruz. Varsa yüreğiniz hepimizin dokunulmazlığını talep edin. Genel Başkanımızın koyduğu iradenin arkasında olacağız.”Kimseye boyun eğmeyeceklerini söyleyen Vural, “Bizi susturamayacaksınız. Yargının siyasallaşmasına alet olanlara sesleniyorum. Cübbenizi çıkartın, AKP’ye girin. Politikayı orada yapın.” ifadesini kullandı. Vural, ‘MHP üzerinde oynanan her türlü oyun, Türkiye’de meydana gelen her türlü karışıklığın baş sorumlusunun' Başbakan olacağını ileri sürerek, “Tekrar soruyorum, üniversitedeki bir takım oyunları bahane edip bu provokasyonu sağlamak üzere tezgahlar hazırlandı mı? Balgat üzerinde operasyon yapılması için bir araya geldiniz mi? Bir takım odalardan belgeler toplanması talimatı verdiniz mi? Habur olduğu günde toplantı yapıp Balgat konusunda konuşma yaptınız mı? Bunları sormaya devam edeceğiz.” dedi.

Oktay Vural, Bahçeli hakkındaki fezleke Karma Komisyona geldiği andan itibaren MHP’nin 51 milletvekili ile bu dokunulmazlığın kaldırılması için oy kullanacağını söyledi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı