Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''O bayrağa kurban olsunlar''

30 Mart 2013 Cumartesi günü yayınlandı AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kıbrıs Rum Kesimi'nde bir grup Rum'un Türk bayrağını yakmasına sert tepki göstererek, "O bayrağa kurban olsunlar.

Bugün yedikleri ekmekte, içtikleri suda o bayrağın bir sembolü vardır, çünkü hemen yanı başlarındaki KKTC'den elektrik, su almaktadırlar" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile, Hilton Otel'de düzenlenen 'AB Krizine Karşı Sosyal Belediyecilik Sempozyumu'nun açılışına katılan AB Bayakın Bağış, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Bağış, ekonomik krizdeki Rum Kesimi'nde bir grup Rum tarafından Türk bayrağı yakıldığının hatırlatılması üzerine, "O bayrağın yakılması onların haddi değildir" dedi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin bayrak yakanlara çok net bir tepki vermesini beklediklerini ifade eden Bağış şunları kaydetti:
"O bayrağa kurban olsunlar. Bugün yedikleri ekmekte, içtikleri suda o bayrağın bir sembolü vardır çünkü hem yanı başlarındaki KKTC'den elektrik, su almaktadırlar. Ben bunu özellikle Annan Planı referandumu sırasında barış ve uzlaşı formüllerine sıcak yaklaşan ve 'evet' oyu verilmesi için kampanya yapan Anastiadis'in seçilmesi sonrası onun elini kitlemek isteyen bir takım derin mihrakların çabası olarak değerlendiriyorum. Sadece belli ülkelerde değil bir çok ülkede derin bir takım mihraklar var ve onlar da olası bir barışı engellemek için bu tür basit oyunlara başvurabiliyorlar. Bunların başarısız olacağına inanıyorum. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı