Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Artık gülmek istiyoruz''

12 Şubat 2013 Salı günü yayınlandı Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Gültan Kışanak, tüm Türkiye’nin sürece aktif bir şekilde katkıda bulunması çağrısında bulundu.

BDP’nin Antalya’da Cam Piramitte düzenlediği ‘Dostluk ve Dayanışma Yemeği’nde konuşan Gültan Kışanak, Kürt sorununun ülkenin en önemli gündemi olduğunu söyledi.

İmralı ile yapılan görüşmelerin Türkiye’nin birincil gündemi olduğunu vurgulayan Kışanak, bu konunun her yerde konuşulduğunu açıkladı.

Susarak barış sürecine katkı yapılamayacağını dile getiren Kışanak, “Tüm Türkiye’nin demokratik muhalefetinden bu sürece aktif bir şekilde katılması çağrısı yapıyorum. Sesimizi yükseltelim, sözümüzü söyleyelim, eylemimizi yapalım. Susarak, eylemsiz kalarak barışı elde edemeyiz. Barışı hepimiz çok istiyoruz. Herkesin çok heyecan duyduğu bir süreçtir barış süreci. AK Parti sözcülerinin söylediği gibi susarak sürece katkı yapamayız.” dedi.

Abdullah Öcalan’ı demokratik özerkliğin ve eşitliğin mimarı olarak niteleyen Kışanak, “Kendisiyle yürütülecek görüşmelerin, müzakerelerin çok önemli olduğunu biliyoruz. Kesinlikle bu görüşmelerden Kürt halkının, Türkiye’nin, tüm Orta Doğu halklarının yararına bir çözüm haritası çıkacağından eminiz.” şeklinde konuştu.

“Bu topraklar artık acıya, göz yaşına doydu. Artık biz gülmek istiyoruz. Artık dostluğu, barışı, kardeşliği paylaşmak istiyoruz.” diyen Kışanak, AK Parti Hükümeti’nin demokrasi beklentilerine cevap vermesini istedi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı