Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Irak'ta Kanlı Pazar

4 Şubat 2013 Pazartesi günü yayınlandı Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kerkük'te Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik saldırı kınanarak, "Bu saldırıların faillerinin, Irak’ta kardeş kavgası çıkarmayı hedeflediğini ortaya koymaktadır" denildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, gerçekleştirilen bombalı saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybetmesinin ve yaralanmasının büyük bir üzüntüyle öğrenildiği belirtildi. Farklı kökene ve inanca sahip grupların tarih boyunca barış içinde bir arada yaşadıkları Kerkük kentinde huzur ve güvenliği sağlamaktan sorumlu polis güçlerine yönelik bu terörist eylemin şiddetle kınandığı açıklamada, "Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.Komşumuz Irak’taki terör eylemlerinin Son günlerde Kerkük ve Tuzhurmatu gibi etnik ve mezhepsel bakımdan çoğulcu nüfus yapısına sahip şehirlerde yoğunlaşması, bu saldırıların faillerinin Irak’ta kardeş kavgası çıkarmayı hedeflediğini ortaya koymaktadır. Irak halkının ve yöneticilerinin bu karanlık oyunlara alet olmayacaklarına olan inancımız tamdır. Bu alçakça eylemleri gerçekleştirenlerin biran önce yakalanarak adalet önüne çıkarılmasını bekliyoruz. Türkiye’nin terörle mücadelede dost ve komşu Irak halkıyla bugüne kadar olduğu gibi bundan Sonra da tam dayanışma içerisinde olacağını bir kez daha kuvvetle teyit ediyoruz. Ülkemiz dost ve komşu Irak’ta terörün neden olduğu yaraların sarılması için her türlü yardımda bulunmaya hazırdır” denildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı