Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Chp Lideri; İnsafsızlık

2 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, elektrik ve doğalgaza yapılan zamlara tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, "Ekonomide sorun yok, Türkiye bütün dünyaya örnek diyorlardı. Nasıl bir örnektir ki, vatandaş nefes almadan zam yağmuruyla karşı karşıya kalıyor. Diyecekler ki, 'petrol, doğalgaz bizde yok, biz bunu ithal ediyoruz, fiyat arttıkça biz fiyatlara yansıtıyoruz.' Peki, öteki ülkeler neden öyle değil? Önemli olan zammı halka yansıtmadan ülkeyi yönetmek." dedi.

Kılıçdaroğlu, Eskişehir'in İnönü ilçesinde, İkinci İnönü Savaşı'nın 91. yıl dönümü kutlama törenlerine katıldı.

Tören sonunda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Kılıçdaroğlu, elektrik ve doğalgaza yapılan zamları eleştirdi.

"Siz zamma sarılarak, zammı çözüm görerek, ekonomiyi yönetmeye kalkarsanız, bunun faturası ağırlıklı olarak vatandaşa çıkar." diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Önümüzdeki süreçte vatandaş zammı hissedecektir.

Daha hissetmedi. Daha faturalar vatandaşın önünde gitmedi. Bunun dışında sağlıkta da reçete başına zam geldi. Özel hastanelerde katkı payı yüzde 90’a çıktı. Zamla bir ülkeyi yönetmeye kalkıyorsanız, halka zulüm ediyorsunuz demektir. Boşuna demiyorum, 'Erdoğan zulmün artsın' diye. Zulmün artsın ki bir an önce git. Bu milletin yakasından düş." "Şimdi ne diyorlardı? Ekonomide bir sorun yok diyorlardı.

Türkiye bütün dünyaya örnek diyorlardı. Nasıl bir örnektir ki bu daha vatandaş nefes almadan zam yağmuruyla karşı karşıya kaldı." ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Elektriğe ve doğalgaza zam geldi. Bakın 3 hafta geçti. 3 haftada 3 kez akaryakıta zam geldi. Diyecekler ki, 'petrol, doğalgaz bizde yok, biz bunu ithal ediyoruz, fiyat arttıkça biz de fiyatlara yansıtıyoruz.' Peki, öteki ülkeler neden öyle değil? Dünyanın en pahalı benzini, doğalgazı bizde.

Diğer ülkelere de yansıyor. Önemli olan zammı halka yansıtmadan ülkeyi yönetmek. Siz zamma sarılarak, zammı çözüm görerek, ekonomiyi yönetmeye kalkarsanız, bunun faturası ağırlıklı olarak vatandaşa çıkar. Önümüzdeki süreçte vatandaş zammı hissedecektir. Daha hissetmedi. Daha faturalar vatandaşın önünde gitmedi. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı