Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yangından çok intihar vakasına gidiyorlar

23 Mart 2013 Cumartesi günü yayınlandı Bursa'da 3 gün önce köprüde intihara kalkışan bir kişiyi kurtarmak için dere yatağına açtıkları hava yastığının akıntıya kapılmasıyla zor anlar yaşayan itfaiye erleri, bugün de 8. kata çıkıp intihar edeceğini söyleyen bir kişiyi kurtarmak için binanın altına hava yastığı açtı.

Lodosta havalanan kurtarma yastığı elektrik tellerine katılınca itfaiyeciler ve çevredeki vatandaşlar zor onlar yaşadı.

Merkez Yıldırım ilçesi 75. yıl Mahallesi’nde ikamet eden 2 çocuk babası Hasan D., 30 yıllık eşi Türkan D.'nin evi terk ettiği gerekçesiyle inşaat halindeki 10 katlı binanın 8. katına çıktı. İhbar üzerine olay yerine giden polis, uzun süre intihar edeceğini belirten Hasan D.'yi ikna etmeye çalıştı ancak şahıs eşi gelmeden inmeyeceğini söyledi.

KAFASINA BARET TAKTI Uzun süre polis ekipleriyle pazarlık yapıp sigara içen Hasan D.'nin inşaat alanında kafasına her hangi bir şey düşme ihtimaline karşın baret takması ise inşaatta bulunan işçiler ve polis arasında gülüşmelere sebep oldu. 2 saat boyunca 8. katta eşinin gelmesini bekleyen Hasan D., ikna edilemedi.

Olay yerine gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipleri Hasan D.'nin aşağıya atlama ihtimaline karşı binanın dibine hava yastığı açtı. Bir süre Sonra şiddetli lodostan havalanan yastık, binanın karşısındaki elektrik tellerine takılarak tellerin şelale yapmasına neden oldu. Çevredeki vatandaşlar kaçarken, itfaiyeciler ise hava yastığını yakalayabilmek için uğraş verdi. İKNA OLMADI Hasan D. tüm ısrarlara rağmen aşağıya inmeyince polis ekipleri eşi Türkan D.'yi evinden alarak olay yerine getirdi. Ayrı yaşadığı eşini inşaatın tepesinde gören Türkan D., polis ekipleri ile birlikte eşinin yanına çıktı. Eşine Son bir kez sarılmak isteğini belirten Hasan D.'nin bir anlık dikkatsizliğinden istifade eden polis, şahsı etkisiz hale getirip aşağıya indirdi. Eşi Türkan D.'nin koluna sarılıp, 'Ben onun için ölürüm. Ne olur karıcığım beni bırakma' diyerek gözyaşı döken Hasan D., eşinin başka polis otomobiline binmek istemesi üzerine kendisini yere atıp ağlamaya başladı.

Polis ve 112 ekiplerine zor anlar yaşatan Hasan D. güçlükle sakinleştirildi. Her şeye rağmen eve dönmeyi kabul etmeyen Türkan D. de ifadesi alınmak üzere eşi ile birlikte karakola götürüldü. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı