Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

UEFA'dan Türk kulüplerine ceza

31 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı UEFA, ödemelerdeki aksaklık nedeniyle Beşiktaş'ın ardından Bursaspor ve Gaziantepspor'u da Avrupa kupalarından 1 yıl men etti.

İlk darbe sabah saatlerinde Beşiktaş'ta yaşandı. UEFA, ödemelerdeki aksaklık nedeniyle Beşiktaş Kulübü'nü Avrupa kupalarından 1 yıl men etti. UEFA Avrupa Ligi'ne gitmeye hak kazanan Beşiktaş, önümüzdeki yıl bu kupaya katılamayacak.

Öğle saatlerinde ise yine aynı nedenden bu kez de Bursaspor ve Gaziantepspor'a da Avrupa Kupaları'ndan 1 yıl men cezası geldi.

Beşiktaş'tan ilk yorum Yönetici Levent Erdoğan'dan geldi. Erdoğan şunları söyledi: "Kulübün haklarını sonuna kadar kovalayacağız. İlk hedefimiz CAS'a gitmek. Bu durum bizi epey sarsacak ama yapacak da bir şey yok. Hazin bir karar olarak nitelendiriyorum. UEFA'nın bu kararı ertelemesi lazımdı. İnşallah CAS bu anlayışı gösterir."

Erdoğan, Beşiktaş'ın cezasının evrakta sahtecilikten dolayı mı verildiğinin sorulması üzerine, "Bize böyle bir bilgi gelmedi" şeklinde konuştu.

BAYINDIR: BEŞİKTAŞ GİBİ EN AZ 6 TAKIM VAR
Kararı yorumlayan Spor Yazarı Tayfun Bayındır, "Beşiktaş'ın durumunda olan en az 6 takım var. Özellikle yabancı oyunculara yapılmayan ödemelerle ilgili olarak. Anadolu'daki en az 4-5 kulübe ceza gelme ihtimali var. Bu konuda Türkiye açısından ciddi tehlike var. Bu cezada erteleme yok. Ancak CAS ihtimali var" dedi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, bugün ikinci kez UEFA Merkezi'nde savunma verdi. Orman, yeni bir yönetim olduklarını ve aksaklıkları gidereceklerini ifade etti. Toplantıya girişte her türlü kararın çıkabileceğini belirten Orman, ancak Beşiktaş'a ceza vermenin kimseye hiçbir şey kazandıramayacağını da söylemişti.

UEFA Disiplin Komitesi, daha önce Beşiktaş'a 500 bin Euro para cezası vermiş, aynı durumun 5 yıl içinde tekrarlanması durumunda siyah beyazlıların 2 yıl Avrupa kupalarından men edileceğini açıklamıştı. Ancak dosyaya bakan müfettiş, Disiplin Komitesi'nin bu kararını temyiz etmişti.

UEFA'nın kararı sonrasında Beşiktaş hisselerinde yüzde 10'a yakın kayıp var.

BEŞİKTAŞ'IN YERİNE ESKİŞEHİRSPOR
Bu arada Beşiktaş'ın yerine UEFA Avrupa Ligi'ne Eskişehirspor gidecek.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı