Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Şampiyonlar İstanbul'da

27 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Türkiye'nin turizmde 100 milyon dolar reklam bütçeleri ile yapamadığı tanıtımı yurt dışındaki Türk okullarının gerçekleştirdiğini söyledi.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 10.'su düzenlenecek Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde daha önceki yıllarda yarışmalara katılmış ve bu yıl turnelerde yer alacak bir grup öğrenci, ünlü iş adamını ziyaret etti.

Dünyanın değişik ülkelerinden gelen öğrencileri kapıda karşılayan Ali Ağaoğlu, öğrencilerle yakından ilgilendi. Türkçe Olimpiyatları'nda geçtiğimiz yıl değişik branşlarda dereceler alan öğrenciler, ziyarette kendi dallarında kısa kesitler sundu.

Ziyaret sırasında basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Ali Ağaoğlu, geçen yıl düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'na katıldığını ve çok etkilendiğini ifade etti.

Ağaoğlu, "Geçen yıl gerçekten inanılmaz etkilenmiştim. Bu güzel organizasyon, gerçekten Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı yapıyor. Bu işi yapmak çok büyük yürek ve gönül işi, sevme işidir. Bu organizasyonu gerçekleştiren başta hocalarım olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Ben şu anda bile gerçekten çok etkilendim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve sadece şapka çıkarıyorum." diye konuştu.

"Değişik ülkelerden gelen öğrencilerin böylesine Türkçe konuşabileceğini hayal edebilir muydunuz ?" sorusuna Ağaoğlu, "Biraz önce Makedonyalı Fjola'nın söylediği 'annem' şiirinde o kadar duygulandım ki anlatamam. Gözlerim yaşardı. Kızımız o şiiri okurken ezber değil, şiire duygu ruhunu da katmış. Şiiri damarlarına kadar hissederek okudu. Bunu ona o şekilde öğretebilmek hocalarımızın büyük becerisini ve samimiyetini gösteriyor." diye cevap verdi.

Ali Ağaoğlu, Türkçe Olimpiyatları'na katılan öğrencilerin Türkiye'nin ileride o ülkelerdeki fahri büyük elçileri olacağını ve dünya devleti olmanın adımlarının da böyle atıldığını kaydetti.

Ünlü iş adamı, Turizm Bakanlığı'nın yüzlerce milyon dolar reklam bütçelerle yapamadığı tanıtımın Türk okulları sayesinde kalıcı bir şekilde yapıldığını vurgulayarak, "Bu hizmete sadece şapka çıkartılır." dedi.

Kendisini ziyarete gelen öğrencilere hediyeler veren Ali Ağaoğlu, öğrencilerin "Sizleri Türkçe Olimpiyatları'na bekliyoruz" sözlerine ise, "Daha önceki yıllarda da gelmiştim. Bundan sonrada kardeşlerimin yanında olacağım." karşılığını verdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı