Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Tarihi Yarımada araçlara kapandı!

22 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, trafiğe kapatılan alanları yayalaştırma projesi kapsamında Laleli esnafıyla buluştu.

Başkan Demir, projenin tarihi yarımadanın turizm ve ticaret potansiyeline katkıda bulanacağını söyledi.

2011 yılının başından itibaren Fatih Belediyesi bazı önemli bölgelerde başlattığı çalışmalarla alanları trafiğe kapatarak yayalaştırmaya başladı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, yayalaştırma çalışmalarının 3. etabı olan Laleli'yi yerinde inceleyerek esnasın sorunlarını dinledi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Laleli ve çevresinin 3. etap yayalaştırma çalışması olduğunu belirterek, "2011'in ocak ayında İlkini Sirkeci ile birlikte Sultanahmet ve çevresinde gerçekleştirdik. İkincisini yine 2011 Nisan'da üst Lale'yi 27 sokak ve caddeyi yaptık. Bugün de 115 cadde ve sokak Eminönü'nün aşağı-yukarı üçte birine tekabül edebilecek 5 mahalleyi içeren büyük bir alanın yayalaştırılmasını gerçekleştirdik. Tabi bunların hepsini yaparken Büyükşehir belediyemizin aldığı UKM kararları doğrultusunda hareket ediyoruz. Netice itibariyle İstanbul'u rahatlatacak bir proje. Tarihi yarım adanın turizm ve ticaret potansiyeline katkıda bulunacak bir proje. Buraları yayalaştırmadan önce bölge içerisinde 27 bin metrekarelik alanları yeniledik, tretuvarları ve yol çalışmalarını gerçekleştirdik. Aydınlatma işlemlerini yeniden gözden geçirdik. Sabah saat 10 akşam da 18 saatleri içerisinde kapalı alan zaman diliminde biz de Fatih Belediyesi olarak buraya gelemeyeceğimizi düşünerek, çöplerimizi yeraltı konteynırına dönüştürdük” dedi.

Sistemin görüntü ve hijyen açısında düzgün olduğunu belirten Başkan Demir, “Biz de artık günde iki veya üç kez çöp toplarken, burada sadece geceleri çöp toplayacağız. İnsanların memnuniyetinin hat safhada olacağını düşünüyorum. Daha önce yayalaştırmaları yaptığımız bölgeden izlenimlere dayanarak konuşuyorum. Buranın her şeyden önce turizm kapasitesine katkıda bulanacak bir proje olacak" diye konuştu.

Mustafa Demir ileriye yönelik olarak bölgenin tarihi yapısının ve mimarisinin korunacağını vurgulayarak, "Yayalaştırmak için 280 tane hidrolik oba kullandık. Yayalaştırmada aslında iki önemli hedefimiz var. Çevresel faktörlerin düzeltilmesi ve ikincisi içinde yaşayan insanların ekonomik ve sosyal yapılarını güçlendirmeyi hedefliyoruz. Çevresel faktörlere örnek olarakta yayalaştırma yaptığımız bölgelerde gaz emisyonunun içerisinde zararlı madde olan azot oksitin oranını 590'dan 190'a düştü. Neredeyse üçte bir oranında düştü. Eminim burda da böyle bir rahatlama olacaktır" şeklinde konuştu.

Öte yandan bölge esnafı da çalışmanın henüz yeni olduğunu ancak olumlu olacağını düşündüklerini söyledi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı