Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sağlık neferlerine okul

25 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Aydın Doğan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin açılışını yaptı.

Bağcılar’da gerçekleştirilen Aydın Doğan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin açılışına Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve öğrenciler katıldı.

“ESERDEN YARARLANANLARIN DUALARI HEP ONU TAKİP EDER”
Okulun açılış töreninde konuşan Bakan Nabi Avcı, “Bizim inancımıza göre bir hayırsever bir eser yaptırdığı zaman o eserden yararlananların duaları hep onu takip eder. Ben okul açılışlarında bu geleneksel kavramımızı çok sık tekrar ediyorum. Bu okulda öğrenciler defterlerini açıp bir çizgi çizdiğinde sizin de defterinize bir çizgi çizilecek. Buradan mezun olan gençler, hangi hastanın elini tutup bir dua alsalar sizin de defterinize yazılacak. İkinci kavram da sılayı rahim. Aydın Doğan Vakfı'nın özellikle kızlarımıza yönelik yaptığı eserler, sılayı rahim geleneğimizin nasıl yapılmasını gerektiğini gösteren örnekler” dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise yaptığı konuşmada, “İstanbul’da bugün açılışı yapılan 43. sağlık meslek lisesi. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl üst üste okul açılışları gerçekleşti. 2013’te bu okul açılışlarını zirveye taşıdık. Bunu çok büyük bir mutluluk vesilesi olarak görüyoruz. Bu yıl 7 bin derslik sayısını da İstanbul’da önemli bir hamle olarak görüyoruz” diye konuştu.

Açılışın ardından Bakan Nabi Avcı ve Vali Hüseyin Avni Mutlu okulu gezdi. Laboratuarda cansız mankene kalp masajı yapan Selam isimli öğrenciyi izleyen protokol, sunum sonunda uzun süre alkışladı.

Burada konuşan Nabi Avcı, “Teori ve pratiği bir arada gören arkadaşlar, bu okulun imkanlarından en verimli şekilde yararlanacaklar. Bu okuldan mezun olana arkadaşlarımız da bunu iyi öğrenmiş olacaklar. Öğrencilerimize başarılar, hastalarımıza şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı