Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

El Kaide operasyonu: 11 gözaltı

1 Mart 2013 Cuma günü yayınlandı Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonda, eylem hazırlığındaki 11 El Kaide üyesi 22 kilo A-4 patlayıcıyla yakalandı. Zanlıların, Amerikan Konsolosluğu, sinagog ve kiliselere saldırı hazırlığında oldukları öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü istihbarat birimleri, 2 yıl önce yurda giren bir El Kaide üyesini takibe aldı. Çorlu'ya gelen terör örgütü üyesini 2 yıl boyunca izleyen polis ekipleri, örgütün Çorlu ve İstanbul'un Büyükçekmece ilçelerindeki hücre evlerini tespit etti.

Örgüt üyelerinin 10 gün önce yüklü miktarda patlayıcı madde temin ettiğini belirleyen polis ekipleri, operasyon için düğmeye bastı. Özel harekat birimleri şafak vakti Çorlu'da 9 eve İstanbul Büyükçekmece'de ise 2 hücre eve baskın yaptı. Çorlu'da 7, İstanbul'da ise 4 kişi gözaltına alındı. Polisin evlerde yaptığı aramada 22 kilo A-4 patlayıcı 5 tüfek, 5 tabanca, çok sayıda bilgisayar, uzaktan kumandalı patlayıcı düzenekleri, haritalar ve krokiler çıktı.

El Kaide üyesi teröristlerin İstanbul Büyükçekmece'deki evin bulunduğu sokağın giriş ve çıkışlarına kamera sistemi kurdukları ve evdeki televizyona bağladıkları cihazlarla sokağı izledikleri ortaya çıktı.

KROKİLER DEHŞETE DÜŞÜRDÜ
Örgütün 10 gün önce çok miktarda patlayıcı madde temin etmesinin ardından düğmeye basan polisler, evde yaptığı baskınlarda çok sayıda krokiyi ve fotoğrafları ele geçirdi. Krokilerde İstanbul Amerikan Konsolosluğu, Balat'ta bulunan bir sinagog ve bir kilisenin krokileri ile fotoğrafları yer aldığı öğrenildi.

AMERİKAN KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE KEŞİF YAPMIŞLAR
Örgüt üyelerinin, krokilerde işaretlediği İstanbul Amerikan Konsolosluğu, sinagog ve kiliselerde keşif yaptığı ve fotoğraflar çektikleri öğrenildi. Örgütün bir hafta içinde Amerikan Konsolosluğu önünde sansasyonel bir eyleme hazırlandığı bildirildi. Zanlıların evlerdeki aramalarda likit patlayıcılarla güçlendirilmiş uzaktan kumandalı 22 kilo A4 patlayıcı ele geçirildi.

Örgüt üyelerinin Çorlu ilçesinde arazide tüfeklerle atış talimi yaptığı öğrenildi. Örgüte katılan genç üyelere açık arazide gerilla tarzı tüfek talim eğitimi verildiği belirtildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı