Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sakıncalı(!) kitap tartışması

4 Ocak 2013 Cuma günü yayınlandı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yeni anayasanın yapılmasını, Türkiye'nin AB sürecindeki demokratik olgunluğu açısından da çok önemsediğini belirterek, "Umutlu olmak gerekir.

O yüzden karamsarlık işi zaten çıkmaza götürür. Anayasa çıkacaksa, 2013 yasama yılında çıkar" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Günay, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin olarak, "Bu dönemde bu anayasa inşallah çıkar, çünkü Meclis'in eline ilk defa kendi özgür iradesiyle bir anayasa yapma fırsatı geçiyor" dedi

Türkiye'nin şu anda darbe anayasasıyla karşı karşıya olduğuna dikkati çeken Günay, AK Parti Hükümetleri olarak anayasa yapma iradesini desteklediklerini söyledi.

Günay, yeni anayasanın yapılmasını, Türkiye'nin AB sürecindeki demokratik olgunluğu açısından da çok önemsediğini belirterek, "Umutlu olmak gerekir. O yüzden karamsarlık işi zaten çıkmaza götürür. Anayasa çıkacaksa, 2013 yasama yılında çıkar" şeklinde konuştu.

"Yeni Anayasa karnımızı doyurur" diyen Günay, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Anayasa ekmek dağıtmaz ama ekmeğin nasıl dağıtılacağını öngörür. Hak istemeyi, özgürlükleri düzenlemeyi, devlete karşı bireyi ve toplumu korumayı öngörür. 1980'den bu yana ciddi karmaşalar yaşamışsak bu anayasanın özgürlüklere karşı bireyi kutsayan ve potansiyel tehdit olarak gören bir mantık çelmesindendir. Anayasa, ekmeğimizle, adaletimizle ilgili temel hukuk metnidir." TERÖRLE MÜCADELE Günay, terörle mücadeleyle ilgili olarak, "Biz cenazeden cenazeye koştuğumuz talihsizliği de yaşadık. Bir yandan da Suriye sorunu var. Güney sınırlarımızda bizden kaynaklanmayan sorunlarla uğraşmak ihtiyacıyla bizi karşı karşıya bıraktı" dedi

Bakan Günay, 2013 yılına bu konuda daha umutlu girildiğine işaret etti. Güneydoğu'nun inanılmaz bir turizm ve tarih potansiyeli olduğuna dikkati çeken Günay, turizm ve kültürle terör sorununun yenilmesi gerektiğini söyledi.

Günay, Endülüs bölgesindeki müzik, mutfak, mimari dokunun Doğu bölgesinde de olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin geçmiş yıllarda yoksul olması nedeniyle çok bedel ödediğini belirterek, "Hükümetler, Meclis, bürokrasiyi herkes bir ucundan tutup götürüyordu. Şimdi Türkiye'de bunlar olmadığı için Türkiye zenginleşmeye başladı" dedi.

Bakan Günay, "Müze kart aslında bizim için bir yük çünkü bir müze kartı cebine koyan bir yıl içinde istediği müzeyi istediği kadar geziyor" diye konuştu

Müze kartlarının Türk vatandaşları için geçerli olduğunu bildiren Günay, müze kartın vatandaşların tarihini ve kültürünü bilmesi için yapılan bir çalışma olduğunu ifade etti.

2013 yılında 33 milyon yabancı turistin Türkiye'ye gelmesini düşündüklerini söyleyen Günay, Türk vatandaşlarının bu hesaba katılmasıyla rakamın 35 bine çıkabileceğini dile getirdi.

Günay, Muhteşem Yüzyıl dizisi tartışmalarının tamamen kapandığına işaret etti


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı