Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Mandela'ya barış ve diyalog ödülü

8 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı Güney Afrika merkezli Turkuaz Harmoni Enstitüsü'nün "Fethullah Gülen Barış ve Diyalog Ödülü" efsane lider Nelson Mandela'nın eşi Graça Machel'e verildi.

Machel, “Dünya beni insan hakları aktivisti olarak tanıyor. Bu ödülü kabul etmekle çok büyük bir sorumluluğu da kabul etmiş bulunuyorum." dedi.

Johannesburg şehrinde yapılan ödül gecesine Güney Afrika Ekonomik Kalkınma Bakanı Yardımcısı Hlengiwe Mkhize, İçişleri Bakanı Yardımcısı Fatima Chohan, Gauteng Eyaleti Başbakanı Nomvula Mokonyane, Türkiye'nin Güney Afrika Büyükelçisi Kaan Esener, Sri Lanka'nın Pretoria Büyükelçisi Shehan Ratnavale, Güney Afrikalı dünyaca ünlü futbolcu Siphiwe Tshabalala, Türk işadamı Ali Katırcıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Törene, “Bugün akşam burada toplanmamızın nedeni, barışa, eğitime, halka hizmete ve pozitif diyaloga katkı sağlayan fertleri ve grupları onurlandırmaktır." sözleri ile başlayan Turkuaz Genel Direktörü Ayhan Çetin, ödül alanları sahneye davet etti.Fethullah Gülen Barış ve Diyalog Ödülü’nü işadamı Katırcıoğlu'nun elinden alan Mandela’nın eşi Graça Machel, şöyle konuştu: "Öncelikle şu anda hastanede olan Nelson Mandela için dua eden bütün Güney Afrikalılara teşekkürlerimi sunuyorum. Bu ödülü sadece şahsım adına kabul etmiyorum. Bu ödülü hayatım boyunca acılarını paylaştığım insanlar adına kabul ediyorum. Ömrüm çatışmalarda hayat süren annelerin ve çocukların acılarını, sevinçlerini paylaşmakla geçti. Hayatımı kendi aileleri tarafından işkence gören kadınlara adadım. Çocuklara ve kadınlara bile sevgisi, hoşgörüsü kalmayan büyükler olarak kendi kendimize sormalıyız, Bize ne oldu! Bu ödülü almakla küçük omuzlarıma büyük bir yük almış oldum, ofisimde tutacağım bu ödüle baktıkça mes'uliyetlerimi daha iyi hatırlayacağım." dedi.

Mandela'yı hastanede yalnız bırakmamak için programdan erken ayrılan Machel, lobide Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Machel, “Bu ödülü bana layık gördüğünüz için çok onurlandım. Çok teşekkür ediyorum. Turkuaz Harmoni Enstitüsü Türk ve Güney Afrika hatta Mozambik halkları arasında bir köprü vazifesi görüyor. Birlik ve beraberliğe vurgu yaparak her bir ferdin onurlu bir hayat sürebileceği bir toplum inşa ediyor." cümleleri ile duygularını anlattı.Turkuaz'ın bu yıl altıncısı düzenlenen ödül töreninde “Akademi Ödülü” Free State Üniversitesi Rektörü Jonathan Jansen’e; “Eğitim Ödülü” Gauteng Eyaleti Eğitim Bakanı Barbara Creecy’e; “Sanat Ödülü” James Webb’e; “Medya Ödülü” Güney Afrika Editörler Forumu SANEF’e; “Sosyal Hizmet Ödülü” Shout SA’ya; “Spor Ödülü” Londra Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan LM4 Kürek Milli Takımı'na verildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı