Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Şırnak'ta sinema salonu açıldı

1 Mart 2013 Cuma günü yayınlandı Şırnak’ta açılan 180 kişilik sinemada ilk gösterim Cem Yılmaz'ın 'Fundamentals' filmi oldu.

Sinema açılışına Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Osman Geliş, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Şırnak İl Başkanı Mehmet Demir, Şırnak Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşların sinemaya ilgisi büyüktü. TSO Başkanı Osman Geliş, kentlerindeki büyük eksikliğin giderildiğini söyledi.

Sinemanın gençlerin kültürünü geliştirdiğini aktaran Geliş, "Yani bu sinema sektörü ülkemizin her tarafında var, ama Şırnak’ta olmaması bizleri de üzmüştü. Bu salon epeydir vardı ama bunu yönetecek idare edecek, bu aksaklıkları giderecek, bu kardeşlerimiz el atmışlar. Bu konuda çok güzel bir hazırlık yapmışlar. Birazda izledik. İnsanın ne kadar stres atıp değişik güzelliklere sinemanın katkı sunduğunu burada tekrar gördük. Biz, bu açan kardeşlerimizi destekliyoruz kutluyoruz, yanlarındayız. İlimizin bu eksikliklerini giderdikleri içinde kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

AK Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Demir de, "Bu son açıklanan nüfusla ilgili istatistiklere baktığımızda Türkiye’nin en genç nüfusu Şırnak’ta. Dolayısıyla gençlerin kendilerini sosyal aktivitelerde değerlendirebilecekleri alanlara ihtiyaç var. Türkiye’nin her yerinde olmasına rağmen Şırnak’ta böyle bir şey yoktu. Şuan ciddi bir eksikliğin giderildiğine inanıyoruz. Bu bağlamda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. İnşallah buna benzer nice güzellikleri Şırnak’a işadamlarımız, ilgili şahıslar ilgilenerek alırlar. Zaten devletimizin bu anlamda destekleri, hükümetimizin destekleri malumunuz olduğu üzere çok büyük. Bu bağlamda hayırlara vesile olur diyorum. İnşallah gençliğimiz için Şırnak için güzel olur" diye konuştu.

Sinemayı işleten Şehmuz Zeyrek de, öğrencilere, kent halkına memurların sosyal etkinlik alanlarını genişletmek için sinemayı açtıklarını söyledi.

Zeyrek, "Buradaki arkadaşlarımıza sosyal bir aktivite olarak en azından faaliyet yapmak bulunmaktayız. İnşallah bunun devamı gelir. Biz ilkini başlattık, inşallah yavaş yavaş daha farklı faaliyetlerle, sosyal faaliyetlerle inşallah devamı gelir. Burada daha öncede daha eski uzun zaman önce sinema açılmıştı tabi öyle bir kültür olmadığı için maalesef biraz kısa sürdü. İnşallah bunun böyle devamı da gelir. Salon 180 kişiden oluşuyor. Şuan tek salonumuz maalesef. Hani yeni başlangıç olduğu için. İnşallah bunun ilerki zamanlarda daha büyük bir kapasiteli salonlar açacağız" ifadelerini kullandı

Sinemayı izlemeye gelen vatandaşlardan Rıdvan Tatar da, "Şırnak’ta böyle bir sinemanın açılması çok güzel bir şey. Büyük bir salon. Çok güzel bir şey. Şırnak’ın sinema kültürünün gelişmesi çok iyi bir duygu. Yani böyle güzel bir yerde açılması çok güzel bir şey" şeklinde konuştu


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı