Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ailesi gözleri önünde katledildi

17 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı Suriye ordusunun Humus’ta geçtiğimiz bir ay içerisinde sivil-asker, kadın-çocuk ayrımı yapmadan gerçekleştirdiği katliamdan küçük bir çocuğun saklanarak kurtulduğu ortaya çıktı.

Askerlerin Sünni bir ailenin evine düzenlediği baskında evdeki herkes öldürülürken, bir erkek çocuğu evdeki kiler benzeri bir yere saklanarak kurtuldu. Çocuk ise birkaç gün sonra eve gelen muhalifler tarafından bulundu.

Her gün Suriye 'de rejim askerlerinin özellikle Humus 'ta gerçekleştirdiği katliamı gözler önüne seren onlarca video yayınlanıyor. Son olarak Amerikan CNN kanalının yayınladığı bir video, sivillere karşı işlenen katliamı tekrar gözler önüne sererken, en büyük kurbanların ise yine çocuklar olduğunu gösteriyor.

CNN 'in yayınladığı ve doğruluğundan emin olduğunu vurguladığı videoda ailesi katledilen bir çocuğun nasıl kurtulduğu anlatılıyor.

Videoda bir grup kişi, bombardımana maruz kalmış evler arasında dolaşırken, bir Sünni ailesinin evine geliyor. Videoya konuşan bir kişi, ölenlerin cesetlerini almak için dolaştıklarını aktarıyor.

Yaklaşık bir hafta önce Sünni bir ailenin katledildiğine dair aldıkları haber üzerine eve gelenler, ilk önce koridorda yerde uzanan bir kadın cesediyle karşılaşıyor. Bir başka odada köşede saklanmaya çalıştıkları anlaşılan çocukların da olduğu bir grup ceset bulunuyor. Cesetlerin yanında ise duvarlara sıçramış kan izleri dikkat çekiyor.

Orada bulunanlardan birisi videoyu çeken kişiye “Bütün bunları, sadece bir evde nasıl katliam yapıldığını tüm dünya görsün” diye konuşuyor.

Videonun Humus 'un Sabeel semtinde çekildiği düşünülüyor. Evin banyosunda da birkaç cesetle karşılaşan kişiler, ardından bir çocuk sesi duyduklarını söylemeye başlıyor. Bunun üzerine sesin geldiği yere yönelerek, karanlık bir odadan bir çocuğu çıkarıyor. Çocuğun bulunduğu yerde günlerdir saklanıyor olabileceği ifade ediliyor.


Üzerinde kırmızı bir sweatshirt olan çocuk bulunduğu yerden çıkarak oradaki bir kişinin kucağında oradan götürülüyor. Aileyi kimin katlettiği bilinmiyor; ancak rejime bağlı Şebbiha milislerinin Humus 'taki birçok katliamın arkasındaki grup olduğu biliniyor.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı