Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Desteğiniz heyecan verici''

16 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ülkenin içinde bulunduğu süreçte çok önemli bir husus olduğunu belirterek, “Yüreklerin ve sinelerin çok ağır bir yükü var, o da öfkedir, kindir, düşmanlıktır, intikam duygusudur.

Bunu tüm yüreklerden silmek ve yürekleri özgürlüğüne kavuşturmak lazım” dedi.
Diyarbakır Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılmak üzere Diyarbakır’da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Vali Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti.

Vali Mustafa Toprak tarafından kapıda karşılanan Görmez, valilik şeref defterini imzaladı. Görmez, daha sonra valilik makamına geçerek Vali Toprak ile bir süre görüştü.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Diyarbakır’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Görmez, “Kutlu Doğum Haftası’nda sevgili Peygamberimizin bu gün insanlığa en büyük mesajı olan ‘insan onurunu’ konuşmak üzere Diyarbakır’da olmaktan büyük bir mutluluk duydum. İki şey üzerine durmamız gerekiyor. Bir tanesi gerçekten bu seneki temamız önemli hep birlikte birbirimizi onurlandırmamız lazım. Hep birlikte insanımızın onurunu korumamız, insanımızın onurunu yüceltmemiz lazım. Onuru kırılan, gururu rencide edilen hiçbir insanımız, gencimiz kalmamalı. Bu topraklarda yüreği buruk kalan hiçbir insan olmamalı. Bunun üzerinde çok durmalıyız. Ama bunun için de ülkemizin içine girdiği süreçte çok önemli bir husus var, yüreklerin ve sinelerin çok ağır bir yükü var, o da öfkedir, kindir, düşmanlıktır. Bunu tüm yüreklerden silmek ve yürekleri özgürlüğüne kavuşturmak lazım. Yürekleri özgürlüğe kavuşturmanın yolu, yüklerden o yükü kurtarmaktır. En ağır yük öfke, kin, intikam duygusudur, bunları bir tarafa bırakıp, eğer onun içine sevgiyi, şefkati, merhameti yerleştirebilirsek o zaman yürekler gerçek özgürlüğüne kavuşmuş olur. Yürekler özgürlüğüne kavuşunca da insan onurlanmış olur, onurunu korumuş olur, onuru yücelmiş olur” dedi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ise insanların içine sevgi yerleştirmek gerektiğini söyledi.

Vali Toprak, “Buradaki tüm din görevlilerimiz altyapı çalışmalarını yapıyorlar. İnsanların içine sevgi yerleştirmek lazım, gönüllerini birleştirmek lazım. Bunlar olduğunda insanların birbirine olan yaklaşımları da o ölçüde daha da güzelleşiyor” şeklinde konuştu.

Ziyarette Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e Diyarbakır’ı simgeleyen çeşitli hediyeler verirken, Görmez de Vali Toprak’a kitap hediye etti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı