Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Komutan MİT'te izin vermedi''

13 Ocak 2013 Pazar günü yayınlandı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 'MİT geçmişte de Öcalan'la görüşmek istedi ancak asker izin vermedi' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, kendisinin Adalet Bakanı olarak görev yaptığı dönemde MİT Müsteşarı Emre Taner'in İmralı'da Öcalan'la görüşmek istediğini ancak Bursa Garnizon Komutanı'nın izin vermediğini söyledi.

Şahin, Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı'nın düzenlediği eğitim ve değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

Şahin, Adalet Bakanı olduğu sırada dönemin Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Emre Taner'in İmralı'da terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşme talebinde bulunarak, konu hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bilgilendirilmesini istediğini anlatarak, ilk görüşmenin ardından yaklaşık 10 gün sonra Taner'in kendisini tekrar ziyaret ettiğinde, görüşmenin Bursa Garnizon Komutanı'nın izin vermemesi nedeniyle gerçekleşemediğini öğrendiğini anlattı.

Bu anısında sivil siyaset alanının nasıl daraldığını bizzat yaşadığını ifade eden Şahin, 'Artık şimdi geldiğimiz noktada Türkiye o Türkiye değil, artık sivil siyaset her meselesine sahiptir, her meselesini çözmek için milletin emanetine sahip çıkmaktadır. Bunda dirayetli yönetimiyle Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Bey'in rolü büyüktür, AK Parti iktidarlarının rolü büyüktür ' dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı