Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ölüme iki gün direnebildi

28 Kasım 2012 Çarşamba günü yayınlandı Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Havva A.

'nın babası Aziz A., “Erzurum ben sana kızımı gönderdim. Sen kızımı benden aldın” diyerek feryat etti. En Son Kurban Bayramı tatili Sonrasında Erzurum 'a neşe içerisinde otobüsle gelen Havva A. 'nın tabutunun İstanbul 'a yine aynı firmanın otobüsüyle gönderilmesi yürek burktu.

Önceki gün öğrenim gördüğü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin önünde F.T. tarafından vurularak ağır yaralanan Havva A., tedavi gördüğü Yakutiye Araştırma Hastanesi 'nde dün saat 23.20 sıralarında hayatını kaybetti. Havva A. 'nın cesedi otopsi için Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi morguna gönderildi. Bugün yapılan otopsi işlemlerin ardında Havva A. 'nın naaşı ailesine teslim edildi. Morgdan kızının tabutunu çıkaran acılı baba Aziz A. 'nın feryatları, yürekleri dağladı. Gözyaşlarına boğulan baba Aziz A., kızının tabutu otobüse taşınırken, “Erzurum ben sana kızımı gönderdim. Sen kızımı aldın. Kızım okuyacaktı. Kızım, kızım” diye feryat etti.

Havva A. 'nın annesi Fahiye ve yeni kendisi gibi Erzurum Atatürk Üniversitesinde okuyan kız kardeşi Hülya ve diğer kardeşleri Murat, Furkan ile Hatice A. 'nın sinir krizi geçirerek ayakta durmakta güçlük çektikleri görüldü.

En Son Kurban Bayramı tatili Sonrasında ikamet ettiği İstanbul 'dan Erzurum 'a otobüsle gelen ve daha geri gitmeyen Havva A. 'nın cenaze arabası geldiği otobüs oldu. Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi morgundan çıkarılan Hava A. 'nın cenazesi İstanbul 'a gönderilmek üzere otobüse taşındı. Neşeyle Erzurum 'a geldiği otobüsle cenazesinin geri gittiğini söyleyen teyzesi Fikriye Göregen, “Ölmeden 1 saat önce bize gelmişti. En sevdiği yemekleri yapıp birlikte yedik. Saat 14.00 'de bizden çıktı okula gitti. Saat 15.00 gibi de olay olmuş duyduk. Vurmuş Havva 'mızı” dedi.

F.T. 'nin Havva 'yı sürekli rahatsız ettiğini ve “Yaşamakta seninle, ölmekte seninle” dediğini buna karşılık Havva 'nın “Bırak peşimi ben okumak için Erzurum 'a geldim. Okuyacağım” dediğini ifade eden teyze Fikriye Göregen, “Kızı daha önceden istetmişler şeklinde çıkan bilgiler yanlış. Hiç böyle bir şey olmamış. Kız onun sevgisine hiçbir zaman karşılık vermemiş. O sürekli rahatsız etmiş” dedi.

Havva A. 'nın tabutu aile yakınlarıyla birlikte otobüsle Erzurum 'dan İstanbul 'a gönderilirken, cenazenin yarın toprağa verileceği belirtildi.

Öte yandan, Havva A. 'yı vurduktan Sonra tabancayla kendisini de vurarak intihara teşebbüs eden F.T. 'nin de Yakutiye Araştırma Hastanesi 'nde durumunun ağır olduğu, yoğun bakımda gözetim altında tutulduğu belirtildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı